Luistervoorbeeld

Er is een kind geboren

Een kunsthistorische reis door het kerstverhaal
Auteur Karin Braamhorst
Spreker Karin Braamhorst, Jaap Kranenborg
Speelduur 2u 46m 22s
€ 4,99

Beschrijving

In dit luisterboek vertelt kunsthistorica Karin Braamhorst het kerstverhaal opnieuw. We weten van de volkstelling, de stal, de ster van Bethlehem, de herders in het veld en de wijzen uit het oosten; er is geen verhaal zo enthousiast verrijkt met fabels en legenden als het geboorteverhaal.

Maar er zijn ook veel details die in de loop der tijd zijn vergeten: wat gebeurde er bij de waterput? Weten we nog wie Salomé en Zelomi waren? En waarom trok Jozef zijn broek uit? Het kind, zijn moeder en zijn pleegvader, de kraamvisite, de machtige vijand, maar ook de astronomie en de huwelijksgebruiken zullen aan bod komen.

Er is een kind geboren is een verrassend en ontroerend luisterboek over het meest gevierde christelijke feest.

Details

UitgeverXander Uitgevers B.V.
Publicatiedatum 24 april 2011
ISBN 9789461495846
Taal Nederlands
Soort audioOverige spraak (hoorcollege, interview, discussie, audiotour)
Speelduur 2u 46m 22s
Bestandsgrootte 115 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Karin Braamhorst

Karin Braamhorst (1960) is kunsthistoricus, docent en auteur. In 2004 verscheen van haar hand het Ikonen Lexicon, een alfabetisch geordend, begrijpelijk geschreven en prettig leesbaar handboek over de geschiedenis van ikonen, dat in de pers lovend werd ontvangen. In juni 2006 is het Lexicon van Nederland in de Negentiende eeuw verschenen, waarin de grote maar vooral ook de kleine verhalen zijn opgetekend over het leven in die tijd.

Zij is een ervaren spreekster die gedreven wordt door haar passie voor kunst. Door haar persoonlijke aanpak weet zij haar toehoorders te enthousiasmeren en te betrekken bij de verhalen die ze vertelt en de beelden die ze laat zien.

Toon aanbod