Luistervoorbeeld

Als ik nog eens word geboren

Uit de voorstelling: Heb dank O Majesteit
Auteur Theatergroep Flint
Voorlezer Felix Strategier, David Vos
Speelduur 1u 10m 56s
€ 11,95

Beschrijving

David Vos en Felix Strategier zingen liederen die gezongen en gespeeld werden in en rond de Tweede Wereldoorlog en geven de teksten een eigentijdse, moderne lading. De vragen die je stelt als er weer zo’n catastrofe als een wereldomvattende oorlog uitbreekt, blijven actueel. Collaboreren? In het verzet gaan? Of gewoon doorspelen!

Inhoud
Als ik nog eens word geboren... / Willem van Iependaal
Rebbe / Willem Wilmink
Wijnglas / Dirk Witte
Roepstem der volk'ren / Otto Zeegers
Bioscoop / De Kilauea's
Oorlog / Willem Wilmink
Vergeten man / Jo Paerl
Rotterdam 1940 / Martie Verdenius
Westerborkserenade / Nol van Wesel
Kindervragen / Jo Paerl
Kleedjesverkopers / De Wama's
Als op het Leidscheplein de lichtjes weer eens branden gaan / Jacques van Tol
Draai je hoofd om op straat / Op de hoek
van de straat (straatversie) / Jacques van Tol
Als je dan toch wilt bidden / Jules de Corte
Hora Djoeke / Djoeke Klijzing
Liedje bij de wieg / Otto Zeegers
Amsterdam huilt / Kees Manders
Van jou heb ik niets meer gehoord / Ber Hulsing
Heb dank, o majesteit / Lili Marleen / Jacques van Tol
O jongens, 't wordt meenens / Jan Vermeer
Op de hoek van de straat (foute versie) / Jacques van Tol
Kleine man (in 3 versies) / Jacques van Tol
Let op, Lili Marleen / Jacques van Tol

Details

UitgeverTheatercollectie UvA/TiN
Publicatiedatum 14 juli 2011
ISBN 9789461495914
Taal Nederlands
Speelduur 1u 10m 56s
Bestandsgrootte 78 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Theatergroep Flint

Theatergroep Flint is in 1979 opgericht onder de naam “Gebroeders Flint”. De doelstelling was en is: het maken van muziektheater voor een groot publiek, waarbij literatuur (proza en poëzie) van voornamelijk Nederlandstalige auteurs een belangrijke inspiratiebron is.

Daarnaast produceert Flint zomervoorstellingen met een luchtig karakter. Per project worden muzikanten en spelers aangetrokken. Het streven is om naast bovengenoemde activiteiten jaarlijks een kortlopende “werkplaats” productie met verwante en diverse theatermakers te produceren. Ook wordt gestreefd naar presentaties van geschikte voorstellingen in het buitenland. Bijna alle voorstellingen worden uitgebroed en uitgebracht in het huistheater De Roode Bioscoop te Amsterdam.

Na het vertrek in 2000 van medeoprichter Stef van den Eijnden zijn de huidige kernmedewerkers: Felix Strategier (artistiek leider), Fran Waller Zeper (actrice) en Daphne de Vries (zakelijk leider). In 2000 is de naam “Gebroeders Flint” omgezet in “Theatergroep Flint”.

Sinds 1979 brengt Theatergroep de Gebroeders Flint jaarlijks een aantal voorstellingen uit. In de zomer buiten op straat, in een tent of op locatie; in de winter in theaterzalen.

De straatproducties zijn geïnspireerd op absurde en tragi-komische personages en situaties uit “het dagelijks leven”. De voorstellingen kenmerken zich door visueel aantrekkelijk theater, humor en een fysieke speelstijl. Laagdrempelig en “gratis”, trekken zij jaarlijks een groot en enthousiast publiek. Zo liep elke zomer opnieuw de Amsterdamse Jordaan uit naar de Noordermarkt voor deze unieke voorstellingen.

De zaalproducties zijn een theatrale bewerking van literair materiaal, van onder andere Jean Cocteau, Dylan Thomas, Samuel Beckett, Louis Paul Boon en Edna O’Brien. Met live muziek, tekst, mime en humor maakt Theatergroep Flint literatuur toegankelijk voor een breed publiek.

Toon aanbod