Luistervoorbeeld

Los

ontspanning & meditatie
Auteur Rob van Olm
Spreker Rob van Olm
Speelduur 57m 49s
€ 12,50

Beschrijving

Iedereen kan zich ontspannen. Na een goede meditatie voel je je zalig ontspannen. Een enkele keer kom je helemaal LOS. Het is heerlijk, een betere omschrijving is er niet. Het lichaam leert de ontspanning herkennen, het lukt je steeds beter. Je speelt een spel met je bewustzijn en je vermogen tot visualiseren.

De kunst van de begeleide meditatie is dat iemand je met stem, geluid en muziek in een meditatieve toestand brengt en je tevens de ruimte geeft voor een persoonlijke belevenis.

Voel je lekker, voel je LOS

Teksten: Rob van Olm
Producer: Thomas Dippel
Componist: Henk Bothof
Sounddesign: Jan Baars

Inhoud
1. Diepte ontspanning
Een lage ontspanning waarbij de nadruk op de ademhaling en spierontspanning ligt.
2. De 1e kamer
Je begint aan een imaginaire reis naar een bol waar de kamers zich bevinden en je mediteert op de geluiden die je hoort. Voel de binnenzijde van je lichaam.
3. De 2e kamer
In de tweede kamer voel je de energie van een lichtbundel in je komen. Je lichaam vult zich met energie.
4. De 3e kamer
In deze ruimte is geen licht. Voel de invloed van de duisternis op je huid. Je lichaam gaat stromen.
5. De 4e kamer
In deze kamer zie je iemand die je graag wilt ontmoeten. Kijk naar je gevoelens. Voel de troostrijke omarming en de energie.
6. De 5e kamer
In deze kamer mediteer je op een voorwerp. Je leert met je hele lichaam kijken. Een unieke ervaring.
7. De 6e kamer
Wat is de zesde kamer? Je bereikt hem via een sensationele val. Daar leer je wat loslaten is.
8. Om te slapen
Deze ontspanningsoefening kun je gebruiken als je moeilijk inslaapt

Details

UitgeverTekstidee en Uitvoering
Publicatiedatum 11 april 2012
ISBN 9789461496546
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 57m 49s
Bestandsgrootte 48 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Rob van Olm (1947) is geboren te Delft en is ook bekend onder het pseudoniem Spijker. Hij is schrijver, radiomaker, documentairemaker en liefhebber van meditatie.

Hij behaalde de akte Nederlands M.O.-A. en was vanaf 1977 tot 1984 als Taalvaardigheidstrainer in dienst bij Wolters-Noordhoff en Het Nederlands Centrum Advies Training en Begeleiding (NCATB). Hij ontwikkelde en gaf taalcursussen aan gemeentelijke instellingen en het bedrijfsleven.

Rob schreef de scenario's De Amerikaanse droom voor Bob Visser/VPRO en De heer Mellenberg voor Miroir Film. Met Jan Willem de Kok en Jan Louter maakte hij voor de VPRO-televisie de documentaire De Angstkunstenaar en met John Appel voor de VPRO-televisie de film Klein Litouwen. Met Jan Louter maakt Van Olm De Silbertannemoorden voor de NPS en de documentaire De Bolderkar affaire, smeulende resten.

Rob van Olm schreef onder meer de verhalenbundel Op de hoek van de Koningin verkopen ze heerlijk ijs (1980); de novelle De kus op het hart (1984); het reisboek In de schaduw van het licht (1990) en de roman Verloren dagen (1996). In 1998 schreef hij over de verzetsgroep CS-6 het boek Recht al barste de wereld; daarna publiceerde hij de roman Coby, mijn zusje (1990) en in 2001 verscheen onder het pseudoniem Spijker de thriller Hotel New York. In 2002, eveneens onder Spijker, verscheen de thriller Het monster met de groene ogen.

Vanaf 1984 tot 2002 werkte Rob voor de VPRO-radio. Hij maakte deel uit van de redactie van het programma Boeken. Naast honderden interviews vervaardigde hij veel documentaires zoals: Oorlog was voetbal, De stem van Oscar Wilde en De terugkeer van F. Springer.

In 2011 verschenen van hem het journalistieke boek Faro, over de vliegtuigramp in Faro en de faction-roman Penoze, over de Rotterdamse onderwereld.

Toon aanbod