Stadse beesten
Stadse beesten

Stadse beesten

Een dierengeschiedenis

'Stadse beesten' begint 130.000 jaar geleden en eindigt met de aanleg van IJburg; het vertelt de levendige en verrassende geschiedenis van dieren in de stedelijke omgeving en hun relatie tot de mens.

Auteur

Remco Daalder

Spreker

Rietje van Hooft-Smits

Speelduur

5 uur 9 min

€ 5,75

Beschrijving

Stadse beesten begint 130.000 jaar geleden en eindigt met de aanleg van IJburg; het schetst een beeld van de rijke, stenen biotoop die de stad is.

In het gebied dat later Amsterdam zou worden, leefden ooit bosolifanten, holenleeuwen en nijlpaarden. Rond het jaar 1000 woonden pioniers tussen de wolven, otters, zeerarenden en edelherten. De dierenwereld veranderde radicaal toen die mensen Amsterdam gingen bouwen. De stad stootte sommige dieren af en trok andere aan. Gierzwaluwen en rotsduiven vestigden zich en zwarte en bruine ratten arriveerden met schepen uit de Oost. Zij hadden gezelschap van de werkezels van de mens: paarden bemanden de trams en werden gebruikt om opstandige menigten uiteen te drijven; de wolf, die in zijn wilde staat nooit mensen aanvalt, werd omgevormd tot een kuitenbijtend keffertje. Uiteindelijk ontstond een opmerkelijk rijke stadsdierenwereld.

Details

Imprint

Bas Lubberhuizen

Uitgever

Park Uitgevers

Publicatiedatum

8 augustus 2010

ISBN

9789461499783

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 9 min

Bestandsgrootte

106 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Remco Daalder Bekijk alles

De gierzwaluw

De gierzwaluw

Remco Daalder

€ 12,99