Luistervoorbeeld

Een zee van zacht geruis

Auteur Frank de Zanger
Spreker Rick van Elk
Speelduur 4u 33m 24s
€ 15,95

Beschrijving

Peter, een jonge ingenieur, gaat naar Sri Lanka om een waterproject af te ronden. Hij heeft weinig tijd om het boren van een aantal waterputten te begeleiden in de noordelijke Tamilgebieden, waar het Indiase leger probeert de vechtende partijen uit elkaar te houden. Ongewild raakt hij betrokken bij het conflict tussen de Tamil Tijgers en de Singalezen. Dan ontmoet hij Carin, een jonge lerares van Indiaas-Amerikaanse komaf. Door met hem op te trekken krijgt ze de kans haar fotoserie over Hindoetempels en processies in het noorden van het land af te ronden. Voel de tropen op het exotische Sri Lanka en beleef een verliefdheid onderweg. Ervaar de mystiek van het Hindoeïsme en Boeddhisme en leer over het belang van dromen en van kunst in je leven. Maak kennis van wat de burgeroorlog tussen Tamils en Singalezen heeft aangericht op Sri Lanka. Alhoewel een waterproject - en de perikelen daar omheen - een rol spelen in het verhaal, zijn andere thema's zeker zo belangrijk, zoals: wat is je houding ten opzichte van werk?; hoe belangrijk is kunst in je leven?; aspecten Christendom, Hindoeïsme en Boeddhisme.

Details

ImprintLuisterEffect
UitgeverClusterEffect - LuisterEffect
Publicatiedatum 7 oktober 2020
ISBN 9789462174894
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 4u 33m 24s
Bestandsgrootte 375 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Frank de Zanger

Frank de Zanger combineerde tot voor kort zijn werk als consultant met het schrijverschap. Dit bracht hem als adviseur in alle uithoeken van de wereld. Wat betreft studie kon hij kiezen voor zowel de ‘talen-kant’ als de ‘exacte-kant’. Zelfs heeft hij een artistieke opleiding overwogen. Hij koos voor de ‘exacte-kant’ en ging fysische geografie studeren aan de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam.

Toch bleef de ‘talen-kant’ trekken. Hij begon aan zijn eerste manuscript in zijn studietijd en aan het eind van zijn studie volgde hij een postdoctorale cursus Wetenschapsjournalistiek aan het Instituut voor Perswetenschap in Amsterdam. Daaruit volgde artikelen voor kranten en tijdschriften. De korte verhalen kwamen als vanzelf. Inspiratie hiervoor deed hij op tijdens zijn vele en verre reizen als water- en milieuadviseur in vaak exotische delen van de wereld.

Na de korte verhalen volgden romans, die enerzijds zijn geënt op plaatsen waar de schrijver heeft gewerkt en anderzijds op onderwerpen die hem na aan het hart liggen, zoals: houding ten opzichte van werk, kunst, romantiek, religie, milieu/zonne-energie, de onafhankelijkheid die mensen zoeken, persoonlijk initiatief, en de gekte om ons heen. Naast het schrijven van romans kwamen liedteksten: Nederlandse versies op bekende en minder bekende ballads en chansons, maar ook eigen Nederlandstalige liedteksten. De laatste ontwikkeling is componeren achter de piano. Een uitgebreid beeld is te verkrijgen door Frank de Zanger’s blog te bezoeken (https://frankdezanger.com), waarop behalve verhalen/essays, gedichten/liedteksten en pianocomposities, ook zijn artistieke zijde wordt getoond in tekeningen, spotprenten/cartoons en voordrachten.

Toon aanbod