Luistervoorbeeld

De Ring

Auteur Frank de Zanger
Spreker Peter van Eerdenburg
Speelduur 2u 14m 52s
€ 14,95

Beschrijving

Yara is een jonge Russische vrouw, die als call girl werkt in St. Petersburg om de eindjes aan elkaar te knopen. Een buitenlandse architect duikt op in haar leven en maakt dat nog gecompliceerder dan het al is. Zij krijgt een geschenk dat haar leven op zijn kop zet en het een totaal andere wending geeft. Een ring speelt in het geheel een grote rol - een ring als symbool voor vriendschap, geluk, vertrouwen, en persoonlijk initiatief. De Ring speelt in het decor van St. Petersburg, de oude tsarenstad met zijn paleizen, kanalen en boulevards, met zijn trotse inwoners, maar ook met zijn verborgen armoede.

Details

ImprintLuisterEffect
UitgeverClusterEffect - LuisterEffect
Publicatiedatum 1 juli 2020
ISBN 9789462173743
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 2u 14m 52s
Bestandsgrootte 138 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Frank de Zanger

Frank de Zanger combineerde tot voor kort zijn werk als consultant met het schrijverschap. Dit bracht hem als adviseur in alle uithoeken van de wereld. Wat betreft studie kon hij kiezen voor zowel de ‘talen-kant’ als de ‘exacte-kant’. Zelfs heeft hij een artistieke opleiding overwogen. Hij koos voor de ‘exacte-kant’ en ging fysische geografie studeren aan de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam.

Toch bleef de ‘talen-kant’ trekken. Hij begon aan zijn eerste manuscript in zijn studietijd en aan het eind van zijn studie volgde hij een postdoctorale cursus Wetenschapsjournalistiek aan het Instituut voor Perswetenschap in Amsterdam. Daaruit volgde artikelen voor kranten en tijdschriften. De korte verhalen kwamen als vanzelf. Inspiratie hiervoor deed hij op tijdens zijn vele en verre reizen als water- en milieuadviseur in vaak exotische delen van de wereld.

Na de korte verhalen volgden romans, die enerzijds zijn geënt op plaatsen waar de schrijver heeft gewerkt en anderzijds op onderwerpen die hem na aan het hart liggen, zoals: houding ten opzichte van werk, kunst, romantiek, religie, milieu/zonne-energie, de onafhankelijkheid die mensen zoeken, persoonlijk initiatief, en de gekte om ons heen. Naast het schrijven van romans kwamen liedteksten: Nederlandse versies op bekende en minder bekende ballads en chansons, maar ook eigen Nederlandstalige liedteksten. De laatste ontwikkeling is componeren achter de piano. Een uitgebreid beeld is te verkrijgen door Frank de Zanger’s blog te bezoeken (https://frankdezanger.com), waarop behalve verhalen/essays, gedichten/liedteksten en pianocomposities, ook zijn artistieke zijde wordt getoond in tekeningen, spotprenten/cartoons en voordrachten.

Toon aanbod