Luistervoorbeeld

Politie

SerieHarry Hole deel 10
Auteur Jo Nesbø
Voorlezer Casper Gimbrère
Speelduur 16u 24m 31s
€ 14,95

Beschrijving

Omgeven door politie en ziekenhuispersoneel vecht een patiënt voor zijn leven op de intensive care van het nationale ziekenhuis in Oslo. De man wordt in verband gebracht met de ontdekking van een machtig drugskartel dat de straten van Oslo in zijn greep had, zijn naam is een goed bewaard geheim.

Ondertussen worden verschillende mysterieuze moorden gepleegd. Alle slachtoffers zijn politieagenten en hun lichamen worden gevonden op plaatsen delict van onopgeloste moorden. Proberen de voormalige drugsbaronnen hun greep op de politie verder te vergroten door angst te zaaien, of zijn er andere krachten aan het werk?

Harry Hole #10

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 17 december 2015
ISBN 9789462530669
Taal Nederlands
Speelduur 16u 24m 31s
Bestandsgrootte 901 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

‘Harry Hole is een van de intrigerendste speurders uit de Scandinavische misdaadboeken van de laatste tien jaar.’ (Trouw)

‘Politie is een doorwrochte thriller die naast een sterke plot ook heel veel inzichten verschaft wat het betekent om steeds maar weer opnieuw het gevecht aan te gaan met alles wat er fout kan gaan in de maatschappij. Om dan overeind te blijven moet je bijna een superman zijn. Nesbø’s schrijft over complexe karakters met krassen op de ziel die maar traag genezen. Hij hanteert alle clichés van het genre maar zet ze wel op een intelligente manier naar zijn hand. Hij is de zoveelste uitmuntende Scandinavische thrillerauteur in wat ondertussen een indrukwekkende lijst is.’ – VRT Puur Cultuur / Cobra.be ‘Jo Nesbø is er een meester in: steeds denkt de lezer in een bepaalde richting: de verkeerde. Knap gedaan.’ (**** Algemeen Dagblad)

‘Politie verdient zonder meer een plek in de vakantiekoffer.’ (**** Het Parool)

‘Hoewel het tempo van dit duistere verhaal iets lager ligt dan bij de vorige boeken, zit de plot weer voortreffelijk in elkaar en krijg je verscheidene “schrikmomenten” voor de kiezen. Misschien wel Nesbø’s beste Hole-thriller.’ ***** (HDC Media)

‘IJzersterk. Nesbø hanteert uiterst effectieve methoden om ervoor te zorgen dat je op het puntje van je stoel genageld blijft.’ (Boek)

‘Meesterlijk plot!’ (Viva)

‘Harry Hole is een soort ‘Dirty Harry’, maar o, wat is het plot van het boek ragfijn, als een spinnenweb opgeschreven.’ (Fab)

‘De Noor Jo Nesbø is een grootheid in het thrillergenre. Meer dan vijftien miljoen exemplaren van zijn boeken werden al wereldwijd verkocht en dat is - uiteraard - niet voor niets.’ (Margriet)

‘Neem gerust Nesbo’s nieuwste boek Politie mee op vakantie. U zult er geen spijt van hebben – als u alleen overdag gaat lezen…’ ‘Cijfer: 8+’ (Panorama)

‘Sterk werk van Nesbø.’ (De Morgen)

‘Adem inhouden en doorlezen. De ene ontknoping volgt op de andere. Telkens wordt er weer een nieuw rookgordijn opgetrokken.’ (Leeuwarder Courant)

‘Cliffhangers, hoge suspense, paniekvoetbal, benauwenis, rookgordijnen. Nesbø deelt de ene na de andere dreun uit, die zijn reputatie als Norway's finest illustreert.’ (**** Nu.nl)

'Vrij gecompliceerd plot, maar wel, zoals bijna altijd bij Nesbo, psychologisch geweldig goed onderbouwd en razend spannend.' (Gazet van Antwerpen)

Over de auteur
Photo Jo Nesbø
Jo Nesbø

Jo Nesbø (1960) is de succesvolste thrillerauteur van Noorwegen en won al vele prijzen voor zijn romans. Hij heeft met zijn ongewone literaire kwaliteiten en ambities, zijn psychologische inzicht en kennis van het moderne leven in een geglobaliseerde wereld het genre verrijkt. Hij is voormalig profvoetballer, beurshandelaar, muzikant, componist en wereldreiziger.

Zijn werk, waaronder Dodelijk patroon, De verlosser en De roodborst, wordt in meer dan twintig talen uitgegeven. Nesbø woont in Oslo.

Toon aanbod