Luistervoorbeeld

Dodelijk patroon

Deel 3 van de Oslo-trilogie
SerieHarry Hole deel 5
Auteur Jo Nesbø
Voorlezer Casper Gimbrère
Speelduur 12u 44m 39s
€ 14,95

Beschrijving

Een jonge vrouw wordt in haar flat in Oslo vermoord. Van haar linkerhand is een vinger afgesneden en achter haar ooglid zit een kleine, rode diamant in de vorm van een pentagram. Rechercheur Harry Hole wordt samen met zijn collega en rivaal Tom Waaler op de zaak gezet. Aanvankelijk wil Hole niets met het onderzoek van doen hebben, en zeker niets met Waaler, die hij verdenkt van moord en wapensmokkel. Veel keuze heeft hij echter niet, want hij staat op het punt ontslagen te worden. Bovendien blijft het niet bij dit ene slachtoffer. Een reeks van gelijksoortige moorden vormt een vijfpuntig patroon op de kaart van Oslo en brengt de stad in de greep van een seriemoordenaar, die elke vijfde dag een nieuw slachtoffer maakt.

Vastbesloten de dader op te sporen en Tom Waaler als crimineel te ontmaskeren komt Hole onverwacht zelf tegenover de politie te staan. De moeilijke keuzes die hij moet maken bepalen zijn toekomst als rechercheur.

Harry Hole #5

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 13 mei 2015
ISBN 9789462530676
Taal Nederlands
Speelduur 12u 44m 39s
Bestandsgrootte 700 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Kippenvel gegarandeerd.' (Het Parool)

'Meeslepend, spannend en verrassend. Jo Nesbø is een van de beste Scandinavische thrillerschrijvers.' ( The Times)

'Wauw, wat een thriller! Ik kan me niet herinneren wanneer ik de laatste keer zo’n spannende en goed geschreven roman las.' (Gelle Dagblad)

'Of je het nu wilt of niet, je leest het in één adem uit.' (Dagens Industri)

'Dodelijk patroon leest als een achtbaan. De chaotische Harry Hole is zowel ergerlijk als ontwapenend en het verhaal zit vol met verrassende plotwendingen en een fantastisch einde. Warm aanbevolen.' (Laura Wilson in The Guardian)

Over de auteur
Photo Jo Nesbø
Jo Nesbø

Jo Nesbø (1960) is de succesvolste thrillerauteur van Noorwegen en won al vele prijzen voor zijn romans. Hij heeft met zijn ongewone literaire kwaliteiten en ambities, zijn psychologische inzicht en kennis van het moderne leven in een geglobaliseerde wereld het genre verrijkt. Hij is voormalig profvoetballer, beurshandelaar, muzikant, componist en wereldreiziger.

Zijn werk, waaronder Dodelijk patroon, De verlosser en De roodborst, wordt in meer dan twintig talen uitgegeven. Nesbø woont in Oslo.

Toon aanbod