Luistervoorbeeld

De schim

SerieHarry Hole deel 9
Auteur Jo Nesbø
Voorlezer Casper Gimbrère
Speelduur 14u 12m 55s
€ 14,95

Beschrijving

Na drie jaar in het buitenland keert Harry Hole terug naar Oslo om een schijnbaar opgeloste drugsmoord te onderzoeken. Een jonge junkie, Gusto Hanssen, lijkt te zijn omgebracht door een vriend. De zaak is gesloten en de dader is veroordeeld. Maar Hole heeft zo zijn twijfels over de manier waarop de zaak is afgehandeld, en gaat zelf op onderzoek uit. Hole bezoekt de veroordeelde in de gevangenis, en is geschokt als hij ziet wie hij voor zich heeft. Het is het begin van een onmogelijke zoektocht naar een moordenaar die als een geest door de straten van Oslo rondwaart.

Harry Hole #9

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 17 november 2015
ISBN 9789462530737
Taal Nederlands
Speelduur 14u 12m 55s
Bestandsgrootte 781 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Soepel vertaald door Annelies de Vroom. (…) Alles is nieuw. Niets is veranderd. Dit is Nesbø op zijn best.’ (***** VN Detective & Thriller Gids)

'Nesbø bouwt een verhaal op met onderdelen die een genadeloos geheel vormen. Scherp opgeschreven.' (**** de Volkskrant)

‘ De schim is opnieuw een verschrikkelijk goed boek.’ (Trouw)

‘Spannønd. Nesbø’s stijl is sober en stoer, zijn plotopbouw sterk.’ (Viva)

‘Jo Nesbø is een topschrijver. Vooral in zijn thrillers met inspecteur Harry Hole is hij op dreef. De schim is een absolute aanrader.’ (Panorama)

‘Nesbøs personages zijn mooi getypeerd, of het nu om de hoogste politiebaas gaat of om een zielige verslaafde. En Hole is ook een interessante figuur. Een buitenbeentje, en een solist bovendien. Een man die niet alleen vecht tegen criminaliteit, maar ook tegen zijn eigen demonen. Nesbø maakt er met al deze uiteenlopende personages een complex kat-en-muisspel van.’ (Leeuwarder Courant)

'De Noorse alleskunner Jo Nesbø heeft met De schim een weergaloze thriller afgeleverd.' (**** Ezzulia)

‘Nesbø verstaat de kunst om diverse verhaallijnen langs elkaar te kunnen laten lopen zonder dat het gekunsteld lijkt. Want personages als Harry Hole zijn levensecht, evenals Rakel, haar met zichzelf worstelende zoon Oleg. En dan is er natuurlijk dat sinistere ratje (waar nog een stevige finaleverrassing zit) en de thrilling plot. Met bijna 550 pagina’s een heleboel waar voor je dukaten.’ (Nu.nl)

‘De fantastische verteltrant van Nesbø maakt van een doorsnee politieroman een levendige, lijvige thriller waarin drugs en de bijbehorende sidekicks, geld en macht, een spoor van dood, verderf en corruptie achterlaten in Oslo. Hij toont zonder overbodige dramatiek wat drugs doen met de betrokkenen. Mooi ook is Nesbø’s metafoor over het leven van een moederrat die in elk hoofdstuk ‘aan het woord komt’. Overleven is het enige dat telt.’ (**** Noordhollands Dagblad / HDC Media)

‘Rauw en donker, maar ook razend spannend, slim in elkaar gezet en uitstekend geschreven: alweer een Nesbø om te koesteren!’ (Libelle (België))

‘De boeken van de Noorse Jo Nesbø zijn absolute aanraders voor liefhebbers van thrillers.’ (Nouveau)

Over de auteur
Photo Jo Nesbø
Jo Nesbø

Jo Nesbø (1960) is de succesvolste thrillerauteur van Noorwegen en won al vele prijzen voor zijn romans. Hij heeft met zijn ongewone literaire kwaliteiten en ambities, zijn psychologische inzicht en kennis van het moderne leven in een geglobaliseerde wereld het genre verrijkt. Hij is voormalig profvoetballer, beurshandelaar, muzikant, componist en wereldreiziger.

Zijn werk, waaronder Dodelijk patroon, De verlosser en De roodborst, wordt in meer dan twintig talen uitgegeven. Nesbø woont in Oslo.

Toon aanbod