Luistervoorbeeld

De sneeuwman

Als de eerste sneeuw valt zal hij weer gaan moorden
SerieHarry Hole deel 7
Auteur Jo Nesbø
Voorlezer Casper Gimbrère
Speelduur 13u 39m 5s
€ 14,95

Beschrijving

Het is november in Oslo en de eerste sneeuw van het jaar is gevallen. Birte Becker komt thuis van haar werk en bewondert de sneeuwpop die haar zoon en man in de tuin hebben gemaakt. Maar zij lijken van niets te weten. Als het gezin vol verbazing door het raam naar de sneeuwpop staat te kijken, bemerken ze iets vreemds. De sneeuwpop kijkt naar het huis, naar hen.

Inspecteur Harry Hole ontvangt een anonieme brief, ondertekend door ‘De sneeuwman’, een brief die verschillende verdwijningszaken met elkaar in verband brengt waarbij getrouwde vrouwen vermist raakten op de dag dat de eerste sneeuw viel.

Die nacht vlucht Sylvia Ottersen weg door de eerste sneeuw. Ze weet niet waar ze voor op de vlucht is of waar ze naar op weg is…

Noorse Boekhandelsprijs 2007 voor beste boek van het jaar

Harry Hole #7

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 16 juli 2015
ISBN 9789462530751
Taal Nederlands
Speelduur 13u 39m 5s
Bestandsgrootte 281 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Van bij het begin grijpt het verhaal je vast. De mondjesmaat vrijgegeven puzzelstukjes wekken je nieuwsgierigheid. Samen met de speurder word je op het verkeerde been gezet. Zelfs als je weet hoe de vork in de steel zit, blijft het spannend.' (De Standaard)

'Een spannende en verrassende Noorse thriller.' (Ook)

'Als altijd weet Nesbø de lezer voortreffelijk bij de zoektocht naar de moordenaar te betrekken. Telkens lijkt de oplossing nabij, maar ligt het toch weer anders. Als je eindelijk doorhebt wie de sneeuwman is, volgt er nog een daverend slot. Smullen.' (Trouw)

'Een heerlijk boek: het leest als een Noorse aflevering van Inspector Frost of Morse met een soort Clint Eastwood, in zijn goeie tijd, als inspecteur Harry Hole. Met veel oog voor detail en dialogen.' (Noordhollands Dagblad)

'Henning Mankell meets Jeffery Deaver. Met De sneeuwman heeft Jo Nesbø een prachtig visitekaartje afgeleverd dat elke liefhebber van het spannende boek moet gelezen hebben. *****' (Crimezone.nl)

'Lof voor een schrijver die zo beheerst van de eerste tot en met de laatste pagina een complexe plot weet uit te werken.' (Nu.nl)

'Zijn thrillers zijn verslavend en deze is buitengewoon angstaanjagend. Zoals altijd zijn de diepere lagen ook aanwezig.' (esta)

Over de auteur
Photo Jo Nesbø
Jo Nesbø

Jo Nesbø (1960) is de succesvolste thrillerauteur van Noorwegen en won al vele prijzen voor zijn romans. Hij heeft met zijn ongewone literaire kwaliteiten en ambities, zijn psychologische inzicht en kennis van het moderne leven in een geglobaliseerde wereld het genre verrijkt. Hij is voormalig profvoetballer, beurshandelaar, muzikant, componist en wereldreiziger.

Zijn werk, waaronder Dodelijk patroon, De verlosser en De roodborst, wordt in meer dan twintig talen uitgegeven. Nesbø woont in Oslo.

Toon aanbod