Luistervoorbeeld

Altijd vrolijk

Auteur Anke Kranendonk
Spreker Anke Kranendonk
Speelduur 9u 27m 31s
€ 14,99

Beschrijving

Aaf van Pommeren groeit op in de jaren zestig in een alledaags protestants gezin, aan de rand van een klein dorp. De achtertuin grenst aan een meer, waarin Aaf al op jonge leeftijd heeft leren zwemmen. Het enige uitje van de familie is de reis in de Deux Chevaux naar opa en oma in de Achterhoek.

Wanneer Aaf zes jaar oud is bekeren haar ouders zich tot de Pinkstergemeente. Ze blijken geboren leiders en al spoedig wordt vader aangesteld tot voorganger van een nieuw te vormen gemeente. Zijn preken krijgen landelijke faam en de gemeente groeit snel. In huize Van Pommeren is iedere dag gevuld met opwekking en genezing, of met een broeder of zuster die persoonlijk door God wordt aangeraakt. In het meer achter het huis worden de mensen zelfs gedoopt. In datzelfde meer vlucht Aaf. Ze traint er intensief haar borstcrawl: hoe harder hoe beter. Hoe verder weg naar de boei, hoe meer ze tot zichzelf komt. Weg van de gespannen gejaagdheid naar de volmaaktheid, weg van alle uitgedreven duivels, weg van het hele evangelie.

Na de middelbare school besluit Aaf te gaan studeren aan de Sportacademie in Amsterdam. Ze belandt in de wereld van hippies, vrije seks, anarchie en krakers- rellen. Aaf realiseert zich dat ze hier kan loskomen van God, maar ook dat God nu haar enige houvast is. Wanneer ze door haar vader wordt teruggeroepen om te waken bij een ziek gemeentelid, die omwille van haar geloof geen dokter wil consulteren, geeft dat Aaf alle ruimte om definitief te besluiten welke plek de gemeente en God voortaan in haar leven zullen innemen.

Met dit debuut componeerde Anke Kranendonk een roman die je een prachtige wereld inzuigt, waaruit je net als zij het liefst weer wilt ontsnappen. De worsteling van de jonge vrouw met het geloof en met haar bijna godsdienstwaanzinnige vader dwingen je haar reis mee te maken tot aan het slot.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 16 juli 2016
ISBN 9789462532458
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 9u 27m 31s
Bestandsgrootte 779 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Anke Kranendonk

Anke Kranendonk (1959) is actrice en auteur. Zij groeide op met twee oudere broers en een jongere zus. Na de middelbare school ging zij naar de Academie voor Lichamelijke Opvoeding en Sport in Amsterdam, en vanwege een blessure later naar de Pedagogische Academie.

Als actrice speelde zij een hoofdrol in de VPRO-jeugdserie Buurman Bolle en een aantal gastrollen in tv-series. Naast haar televisiewerk richtte ze ook een toneelgezelschap op.

In 1993 verscheen haar eerste jeugdboek: Van huilen krijg je dorst. Inmiddels heeft ze ruim 90 kinder- en jeugdboeken geschreven, die zijn gepubliceerd door onder andere Lemniscaat en Querido. Altijd vrolijk, haar eerste roman voor volwassenen, is ‘losjes gebaseerd op haar eigen leven’.

Toon aanbod