Luistervoorbeeld

De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine 2: Omhulde stad

Auteur Ransom Riggs
Spreker Jeroen Kramer
Speelduur 10u 38m 44s
€ 14,95

Beschrijving

Dit is het vervolg op De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine. Het verhaal begint in 1940 en sluit aan op het eerste boek.

De vreemde reis die begon in De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine gaat verder wanneer Jacob Portman en zijn nieuwe vrienden naar Londen vertrekken. Daar hopen ze een manier te vinden om hun geliefde schoolhoofd, mevrouw Peregrine, te redden. Maar in deze door oorlog verwoeste stad lijkt er om elke hoek een onaangename verrassing te wachten. Jacob en de kinderen reizen langs bijzondere dieren, freakshows en gedaanteverwisselaars – terwijl ze voortdurend worden opgejaagd door levensgevaarlijke hulsels.

Het zenuwslopende vervolg op De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine, dat door Amazon werd uitgeroepen tot het Beste Young Adult-boek van 2011.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 2 oktober 2016
ISBN 9789462532748
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 15 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 10u 38m 44s
Bestandsgrootte 877 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Een bijzonder verhaal over bijzondere kinderen in een bijzondere setting met bijzondere foto’s dat zeker bijzondere aandacht mag krijgen. Beslist een aanrader.' (pluizuit.be)

'Het leukst aan deze boeken is dat je er bijna de vinger niet op kan leggen. Dat ze een hels verhaal vertellen, is nog het minste. Ze mixen fantasy, tijdreizen, romantiek, historie, gothic novel en psychologische young adult tot één heerlijk bevreemdende cocktail.' (cobra.be)

'Ik kreeg nachtmerries van dit boek. Ja echt.' (depaginaomslaan.nl)


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Ransom Riggs

Ransom Riggs (1979) groeide op in Florida. In zijn jeugd maakte hij samen met vrienden knotsgekke films in hun achtertuin. Verder brachten ze hun tijd door met snorkelen en over de hitte klagen. Ransom studeerde Engels aan het Kenyon College en film aan de University of Southern California. Hij woont in Los Angeles. Hij maakt nog steeds films, die te zien zijn op zijn YouTube pagina www.youtube.com/ransriggs. Hij houdt ervan naar exotische landen te reizen en klaagt nog altijd over de hitte.

“Ik heb geen idee waar de meeste van mijn ideeën vandaan komen, maar De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine is op een bijzondere wijze ontstaan. Een paar jaar geleden ben ik begonnen met het verzamelen van vintage snapshots - het soort dat je in losse stapels op de meeste rommelmarkten kunt vinden voor vijftig cent of een euro per stuk. Het was gewoon een toevallige hobby, niets serieus. Maar ik merkte op dat de vreemdste en meest intrigerende foto’s altijd foto’s van kinderen waren. Ik begon me af te vragen wie deze vreemd uitziende kinderen waren en wat het verhaal achter de foto was. Helaas waren de foto’s oud en anoniem en kon ik dit onmogelijk achterhalen. Dus daarom dacht ik: als ik hun echte verhalen niet te weten kan komen, dan verzin ik ze!"

“Om eerlijk te zijn heb ik niet specifiek gekozen om voor tieners te schijven, maar nu ik bekendsta als een ‘Young Adult’ auteur, ben ik er erg blij mee. Ik hou van de energie en het enthousiasme van de lezers, en bovendien zijn er niet veel beperkingen in de onderwerpen waar je over wilt schrijven. Ik hou van het schrijven over bijzondere en semi-fantastische dingen en ik denk dat ik dat nog heel lang zal doen!”

Toon aanbod