Luistervoorbeeld

Alles is verlicht

Auteur Jonathan Safran Foer
Spreker Casper Gimbrère
Speelduur 10u 37m 4s
€ 15,95

Beschrijving

Een jonge Amerikaan, Jonathan Safran Foer geheten, reist naar het platteland van Europa. Slechts gewapend met een vergeelde foto gaat hij op zoek naar Augustine, de vrouw die, zo is hem verteld, zijn grootvader uit de handen van de nazi's heeft gered. Vergezeld door de onvergetelijke Alex, zijn jonge Oekraïense tolk die behept is met een komisch spraakverwarrend accent, maakt Jonathan een donquichotachtige zoektocht door een verwoest landschap, terug naar een onverwacht verleden.

Verweven met dit verhaal is de betoverende legende over zijn grootvaders dorp in de Oekraïne en de lotgevallen van een kleine gemeenschap, van de achttiende eeuw tot aan de Tweede Wereldoorlog. Uiteindelijk komen alle geschiedenissen bij elkaar in een hartverscheurende climax van uitzonderlijke kracht.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 30 november 2016
ISBN 9789462533011
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 10u 37m 4s
Bestandsgrootte 875 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Alles is verlicht is in de eerste plaats een boek dat me meer geraakt heeft dan enig ander Amerikaans debuut van de laatste tien jaar. Vooral omdat hij een aantal figuren heeft geschapen die je - met al hun zwakheden en feilen - in je hart sluit en in je geheugen opslaat. Het is een boek waarvan je zou willen dat iedereen het zou lezen.' (HP/De Tijd)

'Alles is verlicht door het vuurwerk van zijn talent en schrijflust. Dat hij mag blijven schrijven en schrijven en schrijven...' (NRC Handelsblad)

'In 270 wervelende pagina's laat hij je gieren van het lachen en uiteindelijk in dezelfde beweging naar je zakdoek grijpen.' (Trouw)

'Alles is verlicht is de meest indrukwekkende roman sinds tijden.' (Het Parool)

'Topdebuut' (Esquire)


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Jonathan Safran Foer

Jonathan Safran Foer (1977) is een Joods-Amerikaanse schrijver. Hij woont in Brooklyn, New York en is getrouwd met de schrijfster Nicole Krauss. Foer studeerde filosofie aan Princeton en is de samensteller van de anthologie A Convergence of Birds: Original Fiction and Poetry Inspired by the Work of Joseph Cornell.
In april 2002 verscheen Alles is verlicht, zijn debuutroman, nu wereldwijd vertaald. In april 2005 publiceerde hij de alom geprezen roman Extreem luid & ongelooflijk dichtbij.

Toon aanbod