Luistervoorbeeld

Oranje is het nieuwe zwart

Mijn jaar in een vrouwengevangenis
Auteur Piper Kerman
Voorlezer Julika Marijn
Speelduur 10u 50m 43s
€ 15,95

Beschrijving

Piper Kerman heeft een goede baan in New York, een lieve vriend en een hartelijke familie en vriendenkring. In niets lijkt ze meer op de roekeloze jonge vrouw die tien jaar eerder voor de kick een koffer met drugsgeld smokkelde. Maar haar verleden haalt haar in als op een ochtend de politie aan de deur staat en ze kort daarop wordt veroordeeld tot vijftien maanden cel in de beruchte vrouwengevangenis van Danbury.

Met Oranje is het nieuwe zwart heeft Piper Kerman een hartverscheurende, hilarische en nietsverhullende memoir geschreven die een unieke inkijk biedt in het leven van vrouwen achter de muren van de gevangenis. Oranje is het nieuwe zwart vormde de basis voor de Netflix tv-serie Orange is the New Black.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 28 januari 2017
ISBN 9789462533844
Taal Nederlands
Speelduur 10u 50m 43s
Bestandsgrootte 894 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

‘Zo dicht op de huid van een groep vrouwen kom je niet vaak. Beklemmend en ontroerend, in één ruk uitgelezen.’ (Isa Hoes)

‘Kerman geeft vrouwen in de gevangenis een gezicht en zet ze prachtig neer.’ (Opzij)

‘Een onvergetelijk boek.’ (Elizabeth Gilbert, schrijfster van Eten, bidden, beminnen)

'Je blijft lezen, want je wílt weten wat er met alle vrouwen gebeurt. Je wilt de deur op slot doen, de sleutel weggooien en je onderdompelen.' (The Guardian)

Over de auteur
Photo Piper Kerman
Piper Kerman

Piper Kerman (1969) heeft haar leven prima op orde en in niets lijkt ze nog op de roekeloze jonge vrouw die tien jaar eerder voor de kick een koffer met drugsgeld smokkelde. Maar haar verleden haalt haar in als op een ochtend de politie aan de deur staat en ze uiteindelijk wordt veroordeeld tot vijftien maanden cel in de beruchte Danbury-gevangenis, ten noorden van New York.

Van Oranje is het nieuwe zwart zijn in Amerika meer dan 350.000 exemplaren verkocht en het boek staat al maandenlang in de New York Times-bestsellerlijst. Oranje is het nieuwe zwart is de basis voor de succesvolle tv-serie Orange is the New Black, onder anderen geregisseerd door Jodie Foster.

Toon aanbod