Luistervoorbeeld

Dwaallicht

Auteur Josha Zwaan
Spreker Julika Marijn
Speelduur 6u 22m 36s
€ 13,95

Beschrijving

Josha Zwaans hoopgevende roman Dwaallicht gaat over leven met een psychische stoornis.

In Dwaallicht wordt Marthes leven beheerst door angsten en wanen. Haar man Barend kijkt machteloos toe en hun kinderen zorgen inmiddels meer voor hun moeder dan zij voor hen. Tijdens een vakantie escaleert de situatie en Barend vertrekt met de kinderen. Marthe belandt in een psychose en zwerft wekenlang door Amsterdam. Heel voorzichtig leert ze zichzelf te accepteren en een sprankje zelfvertrouwen groeit. Maar past zij nog in het leven van haar gezin?

Met haar prachtige en poëtische stijl weet auteur Josha Zwaan scherpe emoties voelbaar te maken. Dwaallicht is een roman over liefde, waanzin en verlangen. Maar ook over literatuur, muziek en andere vormen van schoonheid. Josha Zwaan debuteerde in 2010 met Parnassia, dat lovend werd ontvangen. In 2013 volgde het even prachtige Zeevonk.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 4 januari 2017
ISBN 9789462533851
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 6u 22m 36s
Bestandsgrootte 350 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Zo'n boek dat je raakt tot op het bot. In Dwaallicht weet Zwaan de lezer zo mee te voeren in het leven van een psychiatrisch patiënt dat het kippenvel je soms op de armen staat. (Reformatorisch Dagblad)

'Dwaallicht is het poëtische resultaat van Zwaans werkervaringen in de psychologische hulpverlening en haar eigen zoektocht naar psychisch evenwicht. (Psychologie Magazine)

'Dwaallicht laat je de gebeurtenissen meebeleven zonder te verdrinken in de duisternis van de problematiek. Lezen! (Literair Nederland)


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Josha Zwaan

Josha Zwaan (1963) is auteur en schrijfdocent. Ze debuteerde in 2010 met de roman Parnassia, die lovend werd ontvangen. In 2013 volgde het even zo prachtige Zeevonk, en in 2015 verscheen Dwaallicht, een hoopgevende roman over leven met psychische problemen. Over de impact van een nierziekte op haar zoon en haar familie schreef Josha Zwaan haar eerste non-fictieboek: Zijspoor.

Toon aanbod