Luistervoorbeeld

Gesprekken met vrienden

Auteur Sally Rooney
Voorlezer Chava Voor in 't Holt
Speelduur 8u 44m 36s
€ 14,95

Beschrijving

Gesprekken met vrienden van Sally Rooney is een moderne roman over de liefde en vriendschap in de 21ste eeuw. Rooney schrijft in een heldere stijl en met onderkoelde humor. Gesprekken met vrienden is Rooneys debuutroman, die door The Guardian als een van de belangrijkste debuten van 2017 is uitgeroepen. Een meesterwerk.

Frances is 21 jaar oud, koel en observerend. Ze studeert en doet samen met haar beste vriendin Bobbi aan poetryslams in Dublin, waar ze gespot worden door journalist Melissa. Frances raakt tegen wil en dank onder de indruk van haar en haar echtgenoot Nick, die nooit echt is doorgebroken als acteur. Wat aan het begin een onschuldige flirt lijkt, groeit al snel uit tot een vreemd soort intimiteit. Frances probeert haar leven geordend te houden, maar haar relaties ontsnappen steeds meer aan haar greep. Dan probeert ze iets radicaals: van moment tot moment leven.

Rooney wordt gezien als de nieuwe Bret Easton Ellis, J.D. Salinger en Sylvia Plath.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 21 december 2017
ISBN 9789462539402
Taal Nederlands
Speelduur 8u 44m 36s
Bestandsgrootte 720 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Een schrijver om in de gaten te houden.' (The Sunday Times)

'Een verbluffend debuut.' (The Bookseller)

'Uitstekend gezelschap in bed. Gesprekken met vrienden is één van de helderste debuten van het jaar.' (Frederick Vandromme, Humo)

Over de auteur
Photo Sally Rooney
Sally Rooney

Sally Rooney (1991) groeide op in het westen van Ierland en studeerde aan Trinity College in Dublin. Haar debuut Gesprekken met vrienden werd enthousiast onthaald en door The Guardian uitgeroepen tot een van de belangrijkste debuten van 2017. Met Normale mensen stond Rooney op de longlist voor de Man Booker Prize. Rooney is hét talent uit Ierland.

Toon aanbod