Luistervoorbeeld

Het Duivelskind

Foute ouders en falende jeugdzorg
Auteur Maria Genova, Angel van der Vecht
Voorlezer Angelique van Lieshout
Speelduur 5u 55m 15s
€ 14,95

Beschrijving

De ouders van Angel geloven dat ze een duivelskind is. Ze willen haar ‘genezen’ door misbruik en mishandeling. Als de situatie uit de hand dreigt te lopen, schakelt de school Jeugdzorg in. Maar onder de ogen van een gezinsvoogd en een maatschappelijk werkster gaan de meest wrede vernederingen gewoon door.

‘Vandaag is het zover,’ zegt de vader van Angel. ‘Jij pleegt zelfmoord. En ik heb een alibi.’

Het Duivelskind is een ontroerend en aangrijpend boek over het blinde vertrouwen van een kind in haar ouders. Waarom stuurt Jeugdzorg een kwetsbaar meisje terug naar mensen die haar zwaar mishandelen? Zal Angel uit de wurggreep van haar ouders kunnen ontsnappen?

Details

UitgeverBookora
Publicatiedatum 30 maart 2015
ISBN 9789462550377
Taal Nederlands
Speelduur 5u 55m 15s
Bestandsgrootte 325 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Maria Genova
Maria Genova

Maria Genova (1973) werd geboren in Bulgarije en groeide op in Plovdiv, de tweede stad van het land. Ze heeft daar haar gymnasiumopleiding voltooid. Op haar negentiende volgde ze haar vakantieliefde naar Nederland. Al na één jaar werkte ze als freelance journaliste voor het Noordhollands Dagblad. Na een paar honderd artikelen durfde ze zich voor de opleiding Journalistiek op te geven en binnen vier jaar studeerde ze af aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg.

Maria Genova schreef onder meer Sexy selfies, over sexting en internetpesten en ook de bestseller Komt een vrouw bij de H@cker, over hackers en identiteitsfraude. Maria is één van de meest gevraagde sprekers op het gebied van privacy en cybercrime in Nederland.

Ze werkt voor verschillende kranten en tijdschriften. Haar hobby’s zijn sporten, dansen, schilderen, skiën en boeken lezen.

Toon aanbod