De kracht van liminaal denken
De kracht van liminaal denken

De kracht van liminaal denken

Creëer de verandering die je wilt door je manier van denken te veranderen

Overtuigingen vormen de basis van alles wat mensen zeggen, denken en doen. Als mensen hun overtuigingen veranderen, kunnen ze hun gedrag veranderen, wat hun leven zou kunnen veranderen.

Auteur

Dave Gray

Spreker

Tim Murck

Speelduur

3 uur 25 min

€ 9,99

Beschrijving

Het maakt niet uit wie je bent of wat je situatie is, verandering is altijd mogelijk. En als er een situatie is die je wilt veranderen, kan liminaal denken daarbij helpen. Overtuigingen vormen de basis van alles wat mensen zeggen, denken en doen. Als mensen hun overtuigingen veranderen, kunnen ze hun gedrag veranderen, wat hun leven zou kunnen veranderen.

Liminaal denken heeft een aantal vaardigheden die iedereen kan leren.

Je hebt geen formeel gezag, budget of bekrachtiging nodig om liminaal denken toe te kunnen passen. Aan de hand van zes principes (beginselen) en negen oefeningen (praktijken) leer je vervorming van de realiteit te minimaliseren, je begrip te verbeteren en nieuwe mogelijkheden voor positieve veranderingen in je werk en je leven te openen.

Het woord liminaal komt van het Latijnse woord voor drempel. Een drempel betekent letterlijk een doorgang, maar een drempel is ook het begin van elke reis. Een drempel is een grens en markeert het transitiepunt tussen de ene staat van zijn en de volgende. Liminaal denken is de kunst van het vinden, creëren en het gebruik van drempels om verandering te realiseren. Het soort bewustzijn dat je in staat stelt om positieve verandering te creëren.

Details

Imprint

Bookora

Uitgever

Bookora Media B.V.

Publicatiedatum

21 juni 2019

ISBN

9789462551190

Taal

Nederlands

Speelduur

3 uur 25 min

Bestandsgrootte

282 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Leider en manager Dave Gray heeft een achtergrond in design. Hij werkte met veel van ’s werelds grootste ondernemingen, maar ook met middelgrote bedrijven, startups, executives en individuen. Dave is oprichter van adviesbedrijf voor strategisch ontwerp XPLANE en medeoprichter van Boardthing, een samenwerkingsplatform voor verspreid werkende teams. Hij schreef eerder al twee boeken over design (visueel denken), verandering en innovatie: Gamestorming: Spellen voor vernieuwers en veranderaars, en De Connected Company.

Zijn aandachtsgebied is de menselijke kant van verandering en innovatie. In het bijzonder:
• Wat maakt dat mensen nieuwe ideeën omhelzen, vooral als die ingrijpen in diep ingebedde gewoonten en gedragingen?
• Hoe kun je dingen die een goed idee lijken – plannen, ideeën, strategieën – tot leven wekken in de echte wereld?

Meer spreker Tim Murck Bekijk alles

Het verdwenen hoefijzer

Het verdwenen hoefijzer

Evelien van Dort

€ 12,99
Silvester en de knallende melkbusbende
€ 9,99
Silvester en de lekke luchtballon
€ 9,99
Silvester en de verdwaalde wolf
€ 9,99