Luistervoorbeeld

Pippa

Auteur Dani van Doorn
Voorlezer Donna Vrijhof
Speelduur 7u 14m 24s
€ 12,99

Beschrijving

1816. Sinds Pippa Wesleys moeder haar gezin verlaten heeft voor een andere man, telt Pippa niet meer mee in het sociale leven van het dorpje Farnham. Door haar vaders tweede huwelijk verliest Pippa bovendien haar positie als vrouw des huizes. Ze besluit daarom een paar maanden bij haar tante in Londen te gaan logeren.

Worstelend met de huisregels van haar tante en de heersende omgangsvormen probeert ze haar hoofd koel te houden, als niet een, maar zelfs twee mannen haar het hof gaan maken. Kiest ze voor romantiek of is het toch haar opdracht om de fabriek van Farnham te redden? Haar moeder zou vast raad weten. Maar waar woont zij en waarom wordt er in Farnham toch zoveel over Pippa geroddeld?

Dani van Doorn is een van de vijf genomineerden voor de Valentijnprijs: het beste romantische boek. Haar stijl wordt omschreven als vlot leesbaar, meeslepend en humoristisch.

Met Pippa heeft Dani een heerlijke Regency romance geschreven die in dezelf de tijd speelt als de boeken van Jane Austen en Georgette Heyer.

Details

UitgeverBookora
Publicatiedatum 24 oktober 2019
ISBN 9789462551855
Taal Nederlands
Speelduur 7u 14m 24s
Bestandsgrootte 597 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

"Pippa woont in het negentiende-eeuwse Engeland in een klein dorpje. Als haar vader besluit te hertrouwen veranderd er ineens alles voor Pippa. Ze besluit een tijdje bij haar tante in Londen te gaan wonen. Eenmaal daar moet ze erg wennen aan de Londense omgangsnormen. Als er dan ook nog twee jongemannen haar het hof beginnen te maken, weet Pippa even niet meer wat ze moet doen. Een van de mannen is Ruben haar buurjongen, met wie ze opgegroeid is. Valt ze voor de charmante Lord of voor de vertrouwde Ruben? Daarnaast gaat Pippa ook op zoek naar haar moeder die ook in Londen zou wonen. Zou ze haar vinden? Heel prettig te lezen boek. Vanaf het begin zit je in het verhaal, wat geschreven is in een Jane Austen stijl. Dat is vrij preuts en het verhaal kabbelt rustig voort, zonder hele grote verassingen. En toch weet het verhaal te boeien, mede door de uitgebreide omschrijving van situaties uit die tijd. Naast historische feelgoodromans, schrijft de Nederlandse schrijfster (1960) ook chicklits en kinderboeken." (Simone Lukkassen-Busser, Biblion)

Over de auteur
Photo Dani van Doorn
Dani van Doorn

Dani van Doorn woont met haar echtgenoot in haar geboortestad Eindhoven. Als kind las ze alles wat los en vast zat en was ze een trouw bezoeker van de bibliotheek. Schrijven was toen nog niet haar liefhebberij, verhalen verzinnen in haar hoofd wel. Later is ze toch gaan schrijven en haar feelgood romans en kinderboeken worden sinds 2014 gepubliceerd. Ze schrijft met plezier hedendaagse romans en chicklits, maar nog liever historische feelgoods die zich afspelen in Nederland of Engeland. Een schrijfuitstapje naar een ander land sluit ze ook niet uit. Ze is dol op romantiek en voegt graag een dosis humor aan haar verhalen toe. Verder houdt ze van het uitpluizen van de geschiedenis om de details van het dagelijks leven in haar romans te kunnen verwerken. Daarom bezoekt ze samen met haar man ook graag streek- en kunstmusea. Verder houdt ze van de natuur en elke hond of kat die bij haar in de buurt komt, kan een aai verwachten. In 2019 stond Dani van Doorn met Jacht op een schat op de shortlist voor de Valentijnprijs voor het beste Nederlandstalige romantische boek.

Toon aanbod