Luistervoorbeeld

Stof

Als je wereld opgaat in stof, wil jij dan nog overleven?
Auteur Joanne Carlton
Voorlezer Roel Fooij
Speelduur 6u 58m 45s
€ 14,99

Beschrijving

Als je hele wereld opgaat in stof, wil jij dan nog achterblijven?

Simon James is een gelukkig man. Hij heeft een mooie baan, een prachtig gezin en geniet van het leven. Tot een giftige stofwolk de wereld verwoest en hij alles verliest.

Drie weken en ettelijke miljoenen doden later is het einde nabij. Er bestaan geen mirakels om de overlevenden te redden.

Op de laatste dag van zijn bestaan krijgt Simon het ultieme dilemma voorgeschoteld: wil hij overleven aan de zijde van een onbekende vrouw in een verwoeste wereld, om zo het voortbestaan van de mensheid te garanderen? Of wil hij zijn leven vandaag beëindigen?

Details

UitgeverBookora
Publicatiedatum 14 april 2020
ISBN 9789462552715
Taal Nederlands
Speelduur 6u 58m 45s
Bestandsgrootte 575 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

"Een dystopische thriller waar menigeen een punt je aan kan zuigen. De eerste pagina's grijpen de lezer direct naar de keel, als we lezen hoe hoofdkarakter Simon James in zijn huis wacht op de naderende dood. De wereld is verwoest door een giftige stofwolk, waardoor Simons vrouw en kind overlijden - samen met miljoenen anderen rond de wereld. Het lijkt slechts een kwestie van tijd voor ook de resterende mensheid uit sterft. Door een ingenieus plot wordt Simon uitgekozen om samen met een onbekende vrouw als Adam en Eva als enigen, samen met een heleboel dieren, te overleven in een speciaal hiervoor ingerichte plek. Het realistische element van een door menselijk handelen verwoeste wereld, gecombineerd met de verwarrende relatie tussen Simon en zijn onbekende Eva, zorgt voor een veelbelovend, rijk geheel. De focus lijkt exclusief op Simon te liggen, waardoor andere karakters nogal plat blijven. Dit heeft als voordeel dat de lezer echt sympathie en medelijden krijgt met Simon. Met name de scènes met zijn hond zijn hartverscheurend. Een waarschuwing en literaire belofte in één boek." (Bron onbekend)

Over de auteur
Joanne Carlton

Joanne Carlton is het pseudoniem van Sandra J. Paul. Zij debuteerde met het aangrijpende Hart-Slag, gevolgd door de dystopische thriller Stof. Hell City is haar derde vertaalde boek. Onder Sandra J. Paul staat zij bekend als auteur van o.a. Kwijt en De Duistere School.

Toon aanbod