Luistervoorbeeld

Litteken

Auteur Sara Mesa
Voorlezer Liss Walravens
Speelduur 6u 24m 21s
€ 13,99

Beschrijving

Twintiger Sonia komt op een online literatuurforum in contact met een man die zichzelf Knut Hamsun noemt. Er ontwikkelt zich een intense correspondentie en een verhouding, waarin ze elkaar beurtelings aantrekken en afstoten. Knut plaatst Sonia op een voetstuk en wil van haar een ideale vrouw maken; Sonia wil wel zijn aandacht maar voelt zich ongemakkelijk bij zijn dwingende toon.

Als Sonia trouwt houdt de internetverhouding met Knut stand. Ze vertelt hem over haar seksleven en haar saai geworden huwelijk. Het leidt tot de onvermijdelijke maar teleurstellende ontmoeting. Sonia heeft steeds gefantaseerd over heftige seks met Knut, maar hij blijkt fetisj-fantasieën te hebben en mijdt direct seksueel contact. Ondanks haar chronische obsessie voor Knut besluit ze hun verhouding te beëindigen. Haar verlangens zijn onvervulbaar gebleken. Wat overblijft is een litteken.

Door de oplopende spanning is het nauwelijks mogelijk dit duistere en soms pijnlijke verhaal neer te leggen. Litteken is een subliem psychologisch portret van twee mensen die allebei teleurgesteld worden in hun verwachtingen.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 19 september 2018
ISBN 9789463624794
Taal Nederlands
Speelduur 6u 24m 21s
Bestandsgrootte 352 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

‘Het knappe van Litteken is dat Sara Mesa die fascinatie, tussen geïntrigeerde opwinding en toenemende afkeer, op een volstrekt overtuigende manier weet te beschrijven.****' (NRC Handelsblad)

‘Mesa heeft twee interessante personages uitgewerkt in het boek, die boeien tot de laatste letter. De meeste lof gaat echter uit naar de prachtige zinnen, die ervan getuigen dat we met een waar literair talent te maken hebben.****’ (Hebban.nl)

‘Een meeslepend boek dat je uit wil lezen. Fraaie Spaanse literatuur.’ (Leeskost.nl)

Over de auteur
Photo Sara Mesa
Sara Mesa

Sara Mesa (1976) schreef twee dichtbundels, een verhalenbundel en twee romans voordat ze met haar derde roman werd genomineerd voor de prestigieuze Premio Herralde. Litteken is haar vierde roman, waarmee ze zich een prominente plaats in de Spaanstalige literatuur heeft verworven.

Toon aanbod