Luistervoorbeeld

Mijn moeder is gek

Auteur Arthur van Amerongen
Spreker Casper Gimbrère
Speelduur 3u 4m 35s
€ 14,99

Beschrijving

De foto draagt hij altijd bij zich. Een strand, een moeder en de kleine Arthur van Amerongen.

Hij kijkt tegen haar op. Hij lijkt op haar. Zo trots als hij daarop is, zo veel beangstigt het hem ook. Zwarte humor, afgewisseld met passages waar de lezer kippenvel van krijgt. Herkenbaar, rauw, zonder opsmuk. Gewoon zoals het was.

Mijn moeder is gek is een eerlijk, rauw en ontroerend boek over een gekke moeder, geschreven door taalvirtuoos Arthur van Amerongen.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 3 maart 2019
ISBN 9789463628891
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 3u 4m 35s
Bestandsgrootte 169 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

’Mijn moeder is gek’ is rauw, grof, keihard en eerlijk, maar ondanks al die grove eerlijkheid, of misschien wel dankzij, ook kwetsbaar.’ (Boekhandelaar Lisan Hoogendonk van Boekhandel Plukker)

‘Een schrijnend eerlijk, droogkomisch en bij vlagen ook hilarisch relaas over een moeizaam leven, dat geleefd wordt tegen de klippen op.’ (Boekhandelaar Marjoleine Wolf van de Amsterdamse Boekhandel)

‘Een boek van menselijk graniet. Diep ontroerend, naar de strot grijpend. Eenmalige klasse. Nu al een klassieker.’ (Pieter Waterdrinker)

‘Ongebreideld, schaamteloos eerlijk, hartverscheurend en geestig. Arthur van Amerongen snijdt door de ziel met zinnen die stromen als rivieren, zoekend naar zee.’ (Carine Crutzen)


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Arthur van Amerongen

Arthur van Amerongen (1959) schrijft iedere maandag zijn geruchtmakende column voor de Volkskrant. Van Amerongen, jarenlang correspondent in het Midden-Oosten, werkte onder andere voor Vrij Nederland, Het Parool, De Groene Amsterdammer en de VPRO.

Hij schrijft iedere week een column en de maandelijkse rubriek GHB Hiltermann in HP/De Tijd, samen met illustrator Gabriël Kousbroek. Samen met Rob Hoogland is Arthur van Amerongen auteur van Het Grote Foute Jongens Boek. In het najaar van 2018 verscheen Mijn moeder is gek.

Toon aanbod