Luistervoorbeeld

De vlamberken

Auteur Lars Mytting
Spreker Jacqueline Blom
Speelduur 12u 28m 50s
€ 14,99

Beschrijving

In de herfst van 1971 komt een Noors echtpaar om het leven in een bos in Frankrijk. Hun driejarige zoontje Edvard blijft ongedeerd en groeit op bij zijn grootvader op een afgelegen boerderij in Noorwegen. Wanneer deze twintig jaar later overlijdt, blijft Edvard alleen achter, met grote, onbeantwoorde vragen. Wat deden zijn ouders in dat afgesloten bos, en was het toeval dat ze op een oude gasgranaat uit de Eerste Wereldoorlog stapten? En wie heeft die prachtige doodskist gestuurd voor zijn grootvaders begrafenis, een ongekend staaltje vakmanschap, gemaakt van een houtsoort die niemand ooit heeft gezien?

Zijn zoektocht naar antwoorden voert Edvard van Frankrijk naar de Shetland-eilanden en naar de duistere krochten van zijn familieverleden, dat nauw verbonden is met de grote Europese tragedies van de twintigste eeuw.

WINNAAR VAN DE NOORSE BOEKHANDELSPRIJS

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 6 augustus 2019
ISBN 9789463629829
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 12u 28m 50s
Bestandsgrootte 686 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Een geweldige roman.' - Het Parool


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Lars Mytting

De Noorse schrijver Lars Mytting (1968) is een van de meest succesvolle Scandinavische auteurs. Zijn ‘filosofische mannenboek’ over houthakken, De man en het hout, verscheen in Noorwegen in 2011 en werd een internationale bestseller. In Nederland zijn er meer dan 55.000 exemplaren verkocht. Zijn roman De vlamberken won in 2014 de Noorse Boekhandelsprijs, is vertaald in vijftien talen en in Nederland reeds acht keer herdrukt.

Toon aanbod