Luistervoorbeeld

Tot stof

1949. De oorlog is voorbij, maar nog niet vergeten
Auteur Felix Weber
Spreker Casper Gimbrère
Speelduur 11u 0m 40s
€ 14,99

Beschrijving

Winnaar van De Gouden Strop 2017

Verontrustende thriller waarin feit en fictie ingenieus met elkaar zijn verweven, geïnspireerd op een waargebeurde doofpotaffaire.

Verzetsstrijder Siem Coburg leidt na de Tweede Wereldoorlog een verbitterd, teruggetrokken bestaan op een afgelegen woonboot. Beschuldigd van collaboratie en achtervolgd door herinneringen aan de dood van zijn geliefde Rosa heeft hij zich van de wereld afgekeerd. In 1949 wordt hij benaderd door een boer die hem tijdens de oorlog heeft gered. Coburg staat bij hem in het krijt en gaat op onderzoek uit: de gehandicapte kleinzoon van de boer is onder verdachte omstandigheden om het leven gekomen in een internaat voor geestelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen.

Coburg reist af naar Limburg en komt terecht in een wereld waarin iedereen zwijgt. Tijdens zijn onderzoek ontdekt hij dat in het internaat het ene na het andere kind een onnatuurlijke dood sterft. Daarop keren de geestelijken en de inwoners van het dorp zich tegen de al te nieuwsgierige buitenstaander.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 29 juli 2019
ISBN 9789463629973
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 11u 0m 40s
Bestandsgrootte 605 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Fascinerende mix van fictie en non-fictie.’ Sir Edmund, de Volkskrant

‘Felix Weber weet het op een waargebeurde geschiedenis gebaseerde koninkrijkje van de broeders beklemmend tot leven te wekken.’ VN Detective en Thrillergids

‘Tot stof is een spannende historische thriller en Weber schetst een boeiende, grauwe werkelijkheid waarvan je zou hopen dat deze niet heeft bestaan.’ Chicklit.nl


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Felix Weber is het pseudoniem van een bekroonde auteur, die twee keer de Gouden Strop won. Bij Boekerij verscheen eerder Tot stof, een thriller gebaseerd op ware gebeurtenissen die Weber door eigen onderzoek op het spoor kwam.

Toon aanbod