Luistervoorbeeld

Ananas

Een geschiedenis in opzienbarende verhalen en onverwachte ontmoetingen
Auteur Lex Boon
Voorlezer Frank Rigter
Speelduur 7u 12m 27s
€ 14,99

Beschrijving

'Meesterlijk boek, met wonderlijk veel plezier gelezen.’ DWDD

Vlak voordat zijn vriendin hem verlaat, krijgt journalist Lex Boon een afscheidscadeau: een ananasplant van IKEA. Al snel raakt hij gefascineerd door de vrucht, die een geschiedenis heeft die teruggaat tot Columbus. Als hij in de krant leest dat boze ananasboeren in Thailand hun oogst op de snelweg dumpen, stapt hij in het vliegtuig om de zaak grondig te onderzoeken. Wat volgt, is een wereldwijde zoektocht naar ananasverhalen.

Zo vindt Boon de uitvinder van de pizza Hawaï, gaat hij op zoek naar het ananaslaboratorium waar de ‘extra zoete ananas’ werd gecreëerd, belandt hij in een achttiende-eeuws Schots ananaskasteel en is hij te gast op een ananascongres in Costa Rica. En het liefdesverdriet? Dat ebt na de vele reizen, opzienbarende avonturen en tal van onverwachte ontmoetingen langzaam weg.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 29 juli 2019
ISBN 9789463629980
Taal Nederlands
Speelduur 7u 12m 27s
Bestandsgrootte 396 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

‘Boons stijl, geestig en speels, maar op een prettige manier ook nuchter, doet denken aan het werk van Bill Bryson.’ NRC Handelsblad

‘Ik wist niet dat non-fictie over ananas zo’n pageturner kan opleveren. […]Geef de thermostaat een flinke slinger, neem er een stuk ananas bij, sla dit boek open en de zon begint te schijnen.’ de Volkskrant

‘Schitterend verhaal, schitterende man, schitterend boek.’ Het Parool

‘Een medicijn tegen liefdesverdriet.’ Trouw

Over de auteur
Photo Lex Boon
Lex Boon

Lex Boon (1983) is webredacteur van nrc.nl. Lex is ook bekend als Prins Ananas vanwege zijn journalistieke hobby-project www.PrinsAnanas.nl. Hij verzamelt daar mooie verhalen en anekdotes over deze nobele vrucht. "In de ananaswereld gaan miljarden euro’s om. Honderdduizenden mensen zijn afhankelijk van de ananasteelt, miljoenen mensen genieten ervan. Toch weten we – zelfs ik – er nog verdomde weinig van. De ananas is een bron voor honderden verhalen. Zoete én zure."

Toon aanbod