Luistervoorbeeld

De man zonder adem

Een Bernie Gunther thriller
SerieBernie Gunther deel 9
Auteur Philip Kerr
Spreker Frank Rigter
Speelduur 16u 49m 40s
€ 14,99

Beschrijving

Berlijn, een maand na de verpletterende nederlaag bij Stalingrad in de winter van 1943. Bernie Gunther werkt voor het Bureau Oorlogsmisdaden van de Wehrmacht. Volgens Hitler is Duitsland aan de winnende hand, maar het leger weet wel beter. Het moreel is laag, de discipline in gevaar.

Een massamoord op Poolse officieren zou een signaal zijn aan de troepen: vecht of sterf. Maar zijn de geruchten waar? Bij uitzondering willen de Wehrmacht en minister van propaganda Goebbels hetzelfde: onweerlegbaar bewijs van Russische gruweldaden. De generaals hopen dat het de overwinnaars milder zal stemmen over Duitse oorlogsmisdaden. Goebbels wil er de eenheid van de geallieerden mee ondermijnen.

Beide partijen zijn het erover eens dat het onderzoek moet worden geleid door een professional. Incompetentie en traineren zijn contraproductief. Dus vertrekt Bernie naar Smolensk, waar de waarheid ondergeschikt is aan propaganda...

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 30 juli 2019
ISBN 9789463630016
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 16u 49m 40s
Bestandsgrootte 1387 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Philip Kerr

Philip Kerr (1956-2018) werd geboren in Edinburgh en woonde in Londen. Zijn boeken zijn vertaald in 36 talen en werden wereldwijd lovend ontvangen. Kerr ontving talloze crimeprijzen. In 2007 werd De een van de ander door zowel de Volkskrant als NRC Handelsblad verkozen tot beste thriller van het jaar. Als de doden niet herrijzen werd in 2010 uitgeroepen tot VN-thriller van het jaar.

Toon aanbod