De nieuwe wereldorde
De nieuwe wereldorde

De nieuwe wereldorde

Hoe China sluipenderwijs de macht overneemt

Als China het mondiale machtsspel behendig speelt en koploper wordt van de nieuwe industriële revolutie zal het de wereldorde gaan bepalen.

Auteur

Rob de Wijk

Spreker

Frank Rigter

Speelduur

11 uur 16 min

€ 12,99

Beschrijving

De Chinese wereldorde komt eraan. In oktober 2017 stippelde president Xi de route uit: als in 2049 de Volksrepubliek zijn honderdste verjaardag viert, moet zijn "Chinese droom' zijn uitgekomen: China is dan de leider van de wereld.
In een fascinerend betoog vol persoonlijke ervaringen betoogt Rob de Wijk dat dit gaat lukken. Als China het mondiale machtsspel behendig speelt en koploper wordt van de nieuwe industriële revolutie van Internet of Things, nanotechnologie en Artificial Intelligence, zal het de wereldorde gaan bepalen.
Geholpen door de financiële crisis van 2008, president Trumps protectionisme, de ontregelende politiek van Poetin, de strijd om de brexit en opkomend nationalisme in Europa wordt de eenentwintigste eeuw de eeuw van China. Daardoor gaat de westerse wereldorde met zijn vrijmarkteconomie, internationaal recht, internationale instituties, democratie, mensenrechten en burgerlijke vrijheden op de schop. Hoe dit tij te keren, wordt het belangrijkste vraagstuk van onze tijd.
Rob de Wijk is hoogleraar internationale betrekkingen aan de Universiteit Leiden en oprichter van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies. Hij houdt zich bezig met geopolitiek en internationale veiligheid. Hij publiceerde talloze boeken en artikelen, is een veelgevraagd commentator voor radio en tv, columnist voor Trouw en medepresentator van Boekestijn en De Wijk op BNR-radio.

Details

Imprint

Storytel Publishing NL

Uitgever

Storytel Publishing Netherlands NL B.V.

Publicatiedatum

13 november 2019

ISBN

9789463631341

Taal

Nederlands

Speelduur

11 uur 16 min

Bestandsgrootte

619 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Rob de Wijk Bekijk alles

Machtspolitiek

Machtspolitiek

Rob de Wijk

€ 9,99

Meer spreker Frank Rigter Bekijk alles

Zij die gaan sterven

Zij die gaan sterven

James Patterson

€ 12,99

Zevenpoot

Arnon Grunberg

€ 9,99

Het D-day complot

Tomas Ross

€ 15,99
Ossenkop

Ossenkop

Manik Sarkar

€ 11,99