Luistervoorbeeld

De toverfluit

Auteur Frank Groothof, Harrie Geelen
Spreker Frank Groothof, Marianne Blok, Judith Mok
Speelduur 1u 3m 3s
€ 9,95

Beschrijving

Frank Groothof wordt geroemd om zijn operabewerkingen voor kinderen. Met zijn opvoeringen laat hij klein (en groot!) de fascinerende wereld van de opera ontdekken. In 'De toverfluit' vertelt hij het verhaal van prins Tamino die, met hulp van de maffe vogelvanger Papageno, op zoek gaat naar prinses Pamina. In een wereld die bevolkt wordt door monsters en saters komt het duo natuurlijk heel wat obstakels tegen...

Naast Groothof horen we ook Marianne Blok en Judith Mok. De muziek wordt verzorgd door Krakau Filharmonisch Orkest onder leiding van Jean Paul Penin en het Nederhorst den Berger Mozartkonsort onder leiding van Jan Willem de Vriend.

'De toverluit' van Mozart is een spannende en humorvolle opera, die een van de hoogtepunten uit de operageschiedenis bevat: de wereldberoemde aria van de Koningin van de Nacht.

Muziek: Mozart

Inhoud
1. Introductie
2. Prins Tamino ontwaakt
3. Koningin Nacht heeft verdriet
4. De reis begint
5. In de tempel van Sarastro
6. De begrafenis
7. De wraak van Koningin Nacht
8. De bruiloft
9. Liefde is sterker dan macht en geld

Details

UitgeverChallenge Records
Publicatiedatum 14 november 2014
ISBN 9789490706128
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 7 tot 9 jaar
Soort audioMuziek
Speelduur 1u 3m 3s
Bestandsgrootte 80 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Frank Groothof

Frank Groothof (1947) is een Nederlands acteur, vooral bekend van op kinderen gerichte producties. Bij het grote publiek is hij vooral bekend van Het Klokhuis en Sesamstraat (aanvankelijk als ondeugende jongen, later meer als de 'ideale oom').

Groothof studeerde vijf jaar aan het conservatorium. Na zijn opleiding speelde hij in musicals en andere theaterproducties voor kinderen. Hij werkte ook geregeld samen met zijn broer René Groothof en met Marnix Kappers.

Hij heeft een groot aantal opera's uitgewerkt tot muziekvoorstellingen voor kinderen. Zo bewerkte hij onder andere De Toverfluit en Idomeneo van Mozart, Carmen van Georges Bizet en Fidelio van Beethoven.

Toon aanbod