Luistervoorbeeld

Don Giovanni

en het geheim van de zwarte tulp
Auteur Frank Groothof, Harrie Geelen
Spreker Frank Groothof, Winnie Pollard, Monique Brandt, Xandra Mizee, Inge Poodt, Julian Hartman
Speelduur 55m 37s
€ 9,95

Beschrijving

Het verhaal speelt zich af op de vooravond van een groot feest in Aalsmeer, de stad die zo bezeten is van bloemen en vooral van de tulp. Het plantkundig genootschap heeft een prijs uitgeloofd van maar liefst 100.000 gulden aan de kweker die de volmaakte zwarte tulp zou kunnen produceren. Douwe Janszoon is dit, dankzij een zeer geheime formule, gelukt.

Aalsmeer wil van de prijsuitreiking een weergaloos feest maken met als hoogtepunt de onthulling van het standbeeld van de kweker. In het feestgedruis bevindt zich vrouwenverleider Don Giovanni, die helemaal bezeten is om achter de geheime formule van de zwarte tulp te komen. Die tulp zal immers de eigenaar rijk en beroemd maken! Echter, de slimme kweker heeft de formule in vier stukken geknipt en deze in vier verschillende medaillons gestopt die hij vervolgens onder de dames van zijn huishouden heeft verspreid.

Door slimme verleidingen, listige smoesjes en vermommingen en zelfs een laffe moord, probeert Don Giovanni de knipsels te bemachtigen. Kunnen deze vrouwen deze verraderlijke verleider weerstaan?

Muziek: Mozart

Inhoud
1. Introductie
2. Ouverture 1e deel
3. Wat een leven voor een knecht
4. Ouverture 2e deel
5. Het liedje van tiereliere
6. Medaillon
7. O, mijn vader!
8. Leuk dat je even langs komt!
9. De agenda
10. Vuile was
11. 's Nachts als ik niet wou leven
12. Betrapt!
13. Doet 'ie vast niet
14. Wat kijk je boos, man!
15. Zeg, wat doet u
16. Dit is het eerste deel
17. Alle bloemen zullen blozen
18. Je lach zal om je mond bevriezen
19. Goededag, Jan!
20. Kom je mee naar het grote bruiloftsfeest?

Details

UitgeverChallenge Records
Publicatiedatum 14 november 2014
ISBN 9789490706135
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 7 tot 9 jaar
Soort audioMuziek
Speelduur 55m 37s
Bestandsgrootte 67 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Frank Groothof

Frank Groothof (1947) is een Nederlands acteur, vooral bekend van op kinderen gerichte producties. Bij het grote publiek is hij vooral bekend van Het Klokhuis en Sesamstraat (aanvankelijk als ondeugende jongen, later meer als de 'ideale oom').

Groothof studeerde vijf jaar aan het conservatorium. Na zijn opleiding speelde hij in musicals en andere theaterproducties voor kinderen. Hij werkte ook geregeld samen met zijn broer René Groothof en met Marnix Kappers.

Hij heeft een groot aantal opera's uitgewerkt tot muziekvoorstellingen voor kinderen. Zo bewerkte hij onder andere De Toverfluit en Idomeneo van Mozart, Carmen van Georges Bizet en Fidelio van Beethoven.

Toon aanbod