Luistervoorbeeld

Idomeneo

Koning van Kreta
Auteur Frank Groothof, Harrie Geelen
Spreker Frank Groothof
Speelduur 57m 59s
€ 9,95

Beschrijving

Frank Groothof maakte een unieke uitvoering van de opera 'Idomeneo' van Mozart. Het verhaal gaat over de koning. Hij is tien jaar van huis weggeweest om met andere koningen oorlog te voeren tegen de bewoners van de stad Troje. Eindelijk is de oorlog voorbij en Idomeneo mag terug naar zijn land. Maar de God van de zee, Poseidon, is erg boos over de verwoesting van Troje en zorgt voor een vreselijke storm.

Het schip van Idomeneo vergaat en hij is bang. Hij belooft de eerste mens die hij tegenkomt op weg naar huis te offeren aan Poseidon. Dat is geen nette belofte, maar mensen doen wel ergere dingen als ze bang zijn. En het lijkt toch wel of de woede van Poseidon hierdoor bedaart. De zee wordt opeens wonderlijk kalm.

Idomeneo is zijn schip en bemanning kwijt, maar hij spoelt zelf levend en wel aan op een strand. Een treurig verliefde jongen vindt hem daar. En die jongen heet Idamantes en toevallig is Idomeneo zijn vader.

Moet Idomeneo zijn zoon Idamantes offeren in een tempel? Dat kan toch niet de bedoeling van Poseidon zijn? Of toch wel?

Muziek: Mozart

Inhoud
1. Introductie
2. De orkaan
3. Terug in het paleis
4. Het feest
5. Het afscheid
6. De bruiloft
7. Poseidon is boos
8. Het offer
9. Ze leefden nog lang en gelukkig

Details

UitgeverChallenge Records
Publicatiedatum 14 november 2014
ISBN 9789490706142
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 7 tot 9 jaar
Soort audioMuziek
Speelduur 57m 59s
Bestandsgrootte 72 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Frank Groothof

Frank Groothof (1947) is een Nederlands acteur, vooral bekend van op kinderen gerichte producties. Bij het grote publiek is hij vooral bekend van Het Klokhuis en Sesamstraat (aanvankelijk als ondeugende jongen, later meer als de 'ideale oom').

Groothof studeerde vijf jaar aan het conservatorium. Na zijn opleiding speelde hij in musicals en andere theaterproducties voor kinderen. Hij werkte ook geregeld samen met zijn broer René Groothof en met Marnix Kappers.

Hij heeft een groot aantal opera's uitgewerkt tot muziekvoorstellingen voor kinderen. Zo bewerkte hij onder andere De Toverfluit en Idomeneo van Mozart, Carmen van Georges Bizet en Fidelio van Beethoven.

Toon aanbod