De kleine onschuld
De kleine onschuld

De kleine onschuld

6 huishoudens in een portiek. Een goed bewaard geheim. De angst dat ontdekt wordt wat er met de verdwenen bewoner gebeurd is. 5 personen vertellen hun verhaal. Dan ontvouwt zich het drama dat zich heeft voltrokken.

Auteur

Robyn Engelen

Spreker

Peter van Eerdenburg

Speelduur

5 uur 19 min

€ 14,95

Beschrijving

Het luisterboek De kleine onschuld speelt zich af in en om één portiek in een flatgebouw waar meerdere personages een verhaal vertellen dat als een rode draad door het verhaal loopt. Een incident dat de wereld van alle bewoners op z'n kop heeft gezet.

Op een dag komt de mooie jonge Nina in de leegstaande flat van de verdwenen bewoner wonen. Zirco en zijn ouders ontmoeten haar als eerste, maar zijn niet per definitie ook de eersten die haar opmerken. Nina trekt namelijk de aandacht van alle bewoners in de portiek. Waarom zijn zij zo 'bang' voor deze ogenschijnlijke indringster?

Zirco is als eerste aan het woord, hij is vijf jaar oud en erg gecharmeerd van en gefascineerd door Nina die erg aardig voor hem is en die ook nog eens ontzettend mooi saxofoon speelt én een vreemde taal spreekt. Hij begrijpt niet zo goed waarom zijn ouders steeds over haar praten en waarom hij niet naar Nina's huis toe mag.

Ida Karelse woont samen met haar dochter Tamara in één van de andere flats. Vanuit haar stoel bij het raam kan zij precies zien wie wanneer de flat in en uitgaat en dat houdt zij dan ook nauwlettend in de gaten. Ze is een beetje de oude mopperkont en criticus van de portiek en heeft over iedereen zo haar eigen mening. Vooral over Nina.

Haar buurman Lucas is ook erg gecharmeerd van Nina. Zijn verhaal staat bol van schuldgevoel en spijt. Spijt van wat ze gedaan hebben en wat hij vooral niet heeft gedaan. Hij wil niets liever dan Nina waarschuwen. Maar waarvoor? En vooral hoe?

Niels is een kunstenaar die veel geld verdient met zijn schilderijen. Een nieuw incident in de portiek brengt zijn leven samen met dat van Nina. Vooral door de ogen van Niels krijgt de lezer helder wat er een jaar eerder in de portiek is voorgevallen. En de grote vraag is vooral: wat is Nina's geheim?

Mrs. Mouse is dol op Nina, want Nina kan zo heerlijk aaien; lekker kroelen in haar nek en tussen haar horen, maar Mrs. Mouse heeft een enorme hekel aan Niels en maakt hem op haar manier dan ook het leven behoorlijk zuur. Door Mrs. Mouse krijgt ook Lydia een rol in het verhaal. Mrs. Mouse weet enorm veel en er komen door haar dan ook nog meer geheimen aan het licht. Ze is beste vriendjes met Zirco en ze spelen dan ook regelmatig samen. Zirco laat haar een armbandje zien dat heel erg belangrijk is en dat hij niet kwijt mag raken. Hij heeft het van iemand gekregen, iemand die soms heel erg verdrietig is. Welke rol speelt het kleine armbandje in het verhaal? Van wie is het eigenlijk en wat heeft Mrs. Mouse daar verder mee te maken?

Details

Imprint

Bookora

Uitgever

Bookora Media B.V.

Publicatiedatum

24 september 2012

ISBN

9789491592140

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 19 min

Bestandsgrootte

297 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer spreker Peter van Eerdenburg Bekijk alles

Slijtvaste humor van Ac tot Ve

Slijtvaste humor van Ac tot Ve

Herman Pieter de Boer

€ 15,50
Stijlvaste humor van Ac tot We

Stijlvaste humor van Ac tot We

Herman Pieter de Boer, Eltjo Herder

€ 15,50
Jack Vance

Jack Vance

Jack Vance

€ 10,50
Peter van Eerdenburg

Peter van Eerdenburg

Anton Quintana

€ 10,50