Luistervoorbeeld

Belofte onder het Zuiderkruis

Doktersroman
Auteur Lydia Rood
Spreker Lydia Rood
Speelduur 4u 37m 5s
€ 7,50

Beschrijving

'...Met een zucht trok Charity het mondkapje af en gooide het in de prullenbak. Half vier was het al, en nu pas was er tijd om te lunchen. Onafgebroken had het team in de operatiekamer gestaan; de ene na de andere patient was onder hun handen aan een nieuw leven begonnen...'

Charity is razend enthousiast als haar oude studievriendin Diane in het hospitaaltje in Kenia opduikt waar zij als verpleegkundige werkt. Eindelijk een collega met wie ze lief en leed kan delen! Helaas, al gauw blijkt dat Diane niet meer zo'n toegewijde verpleegkundige is als vroeger. Ze verlangt naar liefde en een gezin en vraagt de hulp van haar vriendin om dat te vinden. Charity, die zelf weinig hoop heeft op geluk in de liefde, belooft desondanks om Diane te helpen. Daar zijn ze tenslotte vriendinnen voor. Maar dan blijkt op wie Diane haar zinnen heeft gezet: uitgerekend Winslow Mugo, de knappe arts op wie Charity zelf al zo lang heimelijk verliefd is! Toch voelt ze zich gebonden door haar belofte...

Schrijfster Lydia Rood reisde in augustus 2006 naar Kenia. Op initiatief van Dokters van de Wereld, Simavi en Amref Flying Doctors schreef zij een wel heel speciaal boek: een roman over passie en gezondheidszorg in Afrika. Lydia bezocht daarvoor diverse projecten in de gezondheidszorg. Ze maakte er kennis met de hoofdrolspelers van haar roman: Afrikaanse en westerse artsen die zich in Afrika inzetten voor de gezondheidszorg, structureel of in noodsituaties.

Belofte onder het Zuiderkruis is een heuse doktersroman, met als doel het Nederlandse publiek op een verrassende manier bewust te maken van de noodzaak van een betere gezondheidzorg in ontwikkelingslanden.

Details

UitgeverPixelPerfect Publications
Publicatiedatum 23 juni 2015
ISBN 9789491833274
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 4u 37m 5s
Bestandsgrootte 381 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Lydia Rood

Lydia Rood (1957) is een van de meest veelzijdige schrijfsters in Nederland. In loop der jaren zijn tientallen romans, thrillers en kinderboeken uit haar pen gevloeid, alsmede een aanzienlijk aantal columns en erotische verhalen. En het einde is voorlopig niet in zicht. De meeste boeken voor volwassenen zijn inmiddels beschikbaar als ebook.

Een aantal thrillers schreef Lydia samen met haar broer Niels Rood. Ook met haar man Mohamed Sahli heeft ze een aantal boeken gemaakt. In 2011 heeft Lydia Rood op verzoek van PixelPerfect het ebookgeschenk De kop van de pauw geschreven.

Lydia Rood is op 23 mei 1957 geboren in Velp. In 1984 studeerde ze af aan de School voor Journalistiek in Utrecht en vier jaar later maakte ze haar studie Spaans af aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna ging ze bij de Volkskrant werken. In 1982 verscheen haar eerste boek, Een geheim pad naar gisteren.

Lydia's boeken beslaan alle genres, voor alle leeftijden: van kleuterboeken tot jeugdromans, maar ook thrillers, romans, theaterproducties, erotische verhalen en zelfs een doktersromannetje. Meer dan eens is haar werk bekroond. In 2007 schreef Lydia Rood het kinderboekenweekgeschenk: Kaloeha Dzong.

Lydia Rood woont met haar man op het schiereilandje Marken - tenzij ze in hun huis in Marokko zijn. Ze houdt van reizen, dansen, motorrijden, maar vooral van avonturen.

Toon aanbod