De wonderbaarlijke Tovenaar van Oz
De wonderbaarlijke Tovenaar van Oz

De wonderbaarlijke Tovenaar van Oz

De Wonderbaarlijke Tovenaar van Oz verhaalt over hoe Doortje, een meisje uit Kansas, Amerika, in het Land van Oz terechtkomt en hoe ze probeert om weer thuis te komen bij Tante Emma en Oom Hendrik.

Serie

Auteur

L. Frank Baum

Spreker

Bob Blinkhof

Vertaler

Jeroen van Luiken-Dekker

Speelduur

4 uur 51 min

€ 11,00

Beschrijving

‘De Wonderbaarlijke Tovenaar van Oz’ verhaalt over de hoe Doortje, een meisje uit Kansas, Amerika, in het Land van Oz terechtkomt. Doortje probeert om weer thuis te komen bij haar Tante Emma en Oom Hendrik. Alleen de Grote en Verschrikkelijke Tovenaar van Oz kan haar helpen. Daarom moet Doortje de weg met de Gele Steentjes volgen om in de Smaragd Stad te komen, waar de Tovenaar woont, en onderweg beleeft ze met haar vrienden de spannendste avonturen die een meisje uit Kansas ooit zou kunnen beleven. Zal Doortje ooit weer thuis komen? Voorgelezen door Bob Blinkhof.

Details

Imprint

Uitgeverij IJmond

Uitgever

Stichting De Wereld Leest

Publicatiedatum

1 mei 2018

ISBN

9789492469045

Taal

Nederlands

Speelduur

4 uur 51 min

Bestandsgrootte

533 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Je vraagt je nu vast af wie Frank Baum eigenlijk was? Lyman Frank Baum werd geboren in Chittenango (New York, USA) op 15 mei 1856. Hij was het zevende kind van Cynthia Stanton en de succesvolle zakenman Benjamin Ward Baum. Lyman was niet de naam die Baum prettig vond en hij liet zich meestal bij zijn tweede voornaam noemen, Frank, waardoor hij vaak zijn werken uitbracht onder de naam L. Frank Baum. Kort gezegd was L.F. Baum, schrijver, journalist, dichter, acteur en filmmaker. Baum trouwde in 1882 met de feministe Maud Cage waar hij 4 kinderen mee kreeg. De boeken Mother Goose in Prose (1897) en Father Goose, His Book (1899) zijn werken die in meer of mindere mate bekend zijn geworden tijdens het leven van Baum echter zijn definitieve doorbraak kwam met het boek The Wonderful Wizard of Oz in 1900. Baum schreef echter nog vele andere boeken waaronder The Life and Adventures of Santa Claus (1902). L. Frank Baum richtte een filmmaatschappij op en maakte diverse films, waaronder een aantal korte ‘Oz’ films, waarvan de meeste geen groot succes waren. Baum overleed op 6 mei 1919 in Los Angeles (California, USA) aan de gevolgen van een coma waar hij in geraakt was na een beroerte een dag eerder.

Meer auteur L. Frank Baum Bekijk alles

Engels 12 American Fairy Tales

12 American Fairy Tales

L. Frank Baum

€ 9,99
Engels A Kidnapped Santa Claus

A Kidnapped Santa Claus

L. Frank Baum

€ 3,99
Engels The Life and Adventures of Santa Claus
€ 8,99
Engels The Wonderful Wizard of Oz
€ 8,99

Meer spreker Bob Blinkhof Bekijk alles

Luisterboek: Verhaaltjes uit Oz

Luisterboek: Verhaaltjes uit Oz

L. Frank Baum, Volante Opera Productions

€ 8,00