Luisterboek: Verhaaltjes uit Oz
Luisterboek: Verhaaltjes uit Oz

Luisterboek: Verhaaltjes uit Oz

De ontvoering van de Kerstman en andere kerstverhaaltjes

5 korte verhaaltjes over Claus Kerst, de Kerstman. Eens per jaar deelt de Kerstman pakjes uit aan de kinderen en beleeft hij spannende avonturen op zijn reizen en ontmoet hij de vreemdste figuren.

Serie

Auteurs

L. Frank Baum, Volante Opera Productions, W.W. Denslow

Spreker

Bob Blinkhof

Vertaler

Jeroen van Luiken-Bakker

Speelduur

1 uur 12 min

€ 8,00

Beschrijving

Het wereldberoemde sprookje De Wonderbaarlijke Tovenaar van Oz betekende in 1900 de definitieve doorbraak van de Amerikaanse schrijver en journalist Lyman Frank Baum. Dit verhaal zou in tientallen verfilmingen en musicals de hele wereld overgaan. Naast zijn Oz-boeken schreef Baum ook een aantal fantastische kerstverhalen, waaronder The Life and Adventures of Santa Claus. Maar hij schreef ook een aantal kortere kerstverhalen, die wij hier voor u gebundeld hebben, voor het eerst in een Nederlandse vertaling. Claus Kerst, beter bekend als de Kerstman, is opgegroeid in het magische woud van Burzië en is een van de grootste kindervrienden die de wereld kent. Eens per jaar, in de donkere dagen aan het einde van het jaar, brengt Claus de kinderen van de wereld een beetje blijdschap door hun cadeautjes te geven. De kerstkous: Waar komen kerstkousen vandaan? En, wie is toch die Kerstman? Dorien, het konijn en Claus Kerst: Dorien kan met dieren praten, maar het wil maar niet lukken om een gesprek met het konijntje te voeren. Tot op een dag het konijntje op zijn praatstoel gaat zitten en over zijn ontmoeting met Claus Kerst begint te vertellen. Een kerstboom voor Doortje: Als Doortje weer eens in Oz is beland, moet ze Kerstmis missen. De Blikken Man en de Vogelverschrikker gaan voor Doortje op zoek naar een kerstboom. De ontvoering van de Kerstman: Op een mooie winterse Kerstavond wordt Claus, terwijl hij pakjes rondbrengt, ontvoerd door de Kwelgeesten. Krijgen de kinderen nog wel op tijd hun cadeautjes of zal de vrolijkheid met Kerstmis voorgoed verloren gaan? De Wokkelkever en zijn vrienden brengen een bezoek aan Claus Kerst: Wanneer de Wokkelkever en zijn vrienden een bezoek brengen aan Amerika, willen ze de kinderen iets cadeau doen. Wie kan hen beter helpen dan de Kerstman?

Details

Imprint

Ahvô Braiths

Uitgever

Stichting De Wereld Leest

Publicatiedatum

7 december 2020

ISBN

9789492469250

Taal

Nederlands

Speelduur

1 uur 12 min

Bestandsgrootte

167 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

L. Frank Baum: Vooral wereld beroemd van zijn boek The Wonderful Wizard of Oz. Baum schreef ook het wereldberoemde boek The Life and Adventures of Santa Claus, dat vaak verfilmd is. Daarnaast schreef hij ook enkele korte kerstverhalen. Bob Blinkhof: Creatieve duizendpoot die werkzaam is als onderwijsadviseur in het passend onderwijs, community outreach projecten leid in Indonesië, werkzaam is bij radio en televisie, debuteerde als dichter in 2017 met het boekje 'Het is gelukkig niet bewolkt vandaag' en spreekt luisterboeken in. Volante Opera Productions, Wales: is vooral bekend van hun demo producties van de muzikale werken van componist Paul Corfield Godfrey en staat onder bezielende leiding van Simon Crosby Buttle en Julian Boyce. Daarnaast doen ze veel liefdadigheidswerk, zoals rond de feestdagen langs de bejaardenhuizen touren. In hun professionele leven zijn de leden werkzaam bij de Welsh National Opera. Jeroen van Luiken-Bakker: schrijver, dichter, vertaler en componist. Debuteerde in 2012 met zijn gedichtenbundel 'Verloren uurtjes' en werkt aan de vertalingen van L. Frank Baum's Oz-boeken.

Meer auteur L. Frank Baum Bekijk alles

Engels 12 American Fairy Tales

12 American Fairy Tales

L. Frank Baum

€ 9,99
Engels A Kidnapped Santa Claus

A Kidnapped Santa Claus

L. Frank Baum

€ 3,99
Engels The Life and Adventures of Santa Claus
€ 8,99
Engels The Wonderful Wizard of Oz
€ 8,99

Meer spreker Bob Blinkhof Bekijk alles

De wonderbaarlijke Tovenaar van Oz
€ 11,00