Uit de shit
Uit de shit

Uit de shit

Een pleidooi voor meer boeren en minder vee

In een glasheldere en hoopgevende analyse laat bioloog en journalist Thomas Oudman zien hoe we het stikstofprobleem samen hebben veroorzaakt, en hoe we er samen weer uit kunnen komen.

Auteur

Thomas Oudman

Spreker

Thomas Oudman

Speelduur

2 uur 31 min

€ 10,00

Beschrijving

Het kan: de stikstofcrisis oplossen én boeren perspectief geven. In een glasheldere en hoopgevende analyse laat bioloog en journalist Thomas Oudman zien hoe we het stikstofprobleem samen hebben veroorzaakt, en hoe we er samen weer uit kunnen komen. Thomas Oudman schrijft voor De Correspondent over voedsel. Zijn vorige boek, De ontsnapping van de natuur met Theunis Piersma, stond op de shortlist van de Jan Wolkers Prijs voor beste natuurboek. Reacties: ‘Manifest en encyclopedie ineen: wie Uit de shit leest weet alles.’ - Tommy Wieringa, schrijver 'Thomas Oudman vertelt pakkend en onderbouwd hoe we ‘in de shit’ terecht zijn gekomen. Zijn visie over hoe we daar weer uit komen, biedt uitkomst. Hopelijk leest de politiek mee.' - Barbara Baarsma, hoogleraar Toegepaste Economie 'Thomas Oudman biedt wat we missen in de politiek: een visie op landbouw en natuur. Wie eenmaal ziet hoe aantrekkelijk zijn vooruitzicht is, zal geen minuut langer willen neuzelen over de deadline en zo snel mogelijk aan de slag willen.' - Roos Vonk, hoogleraar Sociale Psychologie 'Zonder kunstmest en geïmporteerd krachtvoer zijn we snel uit de shit. Dit geweldige boek is een aanrader, ook voor mensen die meer willen weten hoe we in de shit zijn gekomen.' - Jan Willem Erisman, hoogleraar Milieu en Duurzaamheid

Details

Imprint

De Correspondent

Uitgever

De Correspondent Uitgevers B.V.

Publicatiedatum

13 juni 2023

ISBN

9789493254374

Taal

Nederlands

Speelduur

2 uur 31 min

Bestandsgrootte

143 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Thomas Oudman is bioloog en schrijft voor De Correspondent over voedsel. Hij is gepromoveerd op de ecologie van trekvogels en hun voedsel. Samen met hoogleraar Theunis Piersma schreef hij het boek De ontsnapping van de natuur dat op de shortlist van de Jan Wolkers Prijs voor beste natuurboek stond.