Luistervoorbeeld

Kinderwens

Gedichten bij muziek
SerieVerhaal en muziek
Auteur Anna Enquist
Spreker Anna Enquist
Speelduur 55m 22s
€ 12,99

Beschrijving

Als hij 28 jaar oud is, schrijft Robert Schumann (1810-1856) zijn compositie 'Kinderszenen' voor zijn verloofde Clara Wieck. De componist is buitengewoon gehecht aan deze cyclus van dertien kleine, poëtische stukken, waarmee hij zijn liefde voor kinderen uitdrukt. Robert en Clara brengen in hun huwelijk maar liefst acht kinderen ter wereld. In dit luisterboek combineert Anna Enquist Schumanns muzikale verlangen met haar gedichten over de kinderwereld. Schumanns muziek wordt uitgevoerd door pianist Ivo Janssen, aangevuld met werk van Claude Debussy.

Anna Enquist (1945) en pianist Ivo Janssen (1963) ontmoetten elkaar op het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, waar Anna lessen psychologie gaf die Ivo volgde. Hun creatieve 'klik' uitten zij in een groot aantal optredens met Anna's proza en poëzie en Ivo's pianomuziek in onder meer het Concertgebouw. Optredens voor radio en televisie volgden. Dat succes is bewaard in vijf luisterproducties, waarvan dit er één is. Luister ook naar 'Mendel Bronstein', 'Het geheim', 'Cato en Leendert' en 'Chopin 24/24'.

Details

ImprintLuisterdoc
UitgeverPixelPerfect Publications
Publicatiedatum 30 september 2022
ISBN 9789493271159
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 55m 22s
Bestandsgrootte 104 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Anna Enquist

Anna Enquist (1945) studeerde piano en psychologie. Ze was lange tijd als docente verbonden aan het Sweelinckconservatorium en werkte in de periode 1988-2000 als psychoanalytica aan een instituut in Amsterdam. Daar deed zij analyses en therapieën en gaf zij cursussen aan verschillende opleidingen. Anna Enquist debuteerde in 1988 met enkele gedichten in het literaire tijdschrift Maatstaf.

Toon aanbod