Luistervoorbeeld

Cato en Leendert

Fragmenten met muziek
SerieVerhaal en muziek
Auteur Anna Enquist
Spreker Anna Enquist
Speelduur 54m 20s
€ 12,99

Beschrijving

Leendert, dierenoppasser in Blijdorp, en zijn geliefde Cato willen de pinksterdagen bij elkaar doorbrengen, maar worden verrast door het uitbreken van de oorlog. Om beurten doen zij verslag van hun belevenissen tijdens het bombardement op Rotterdam. Dat jaar schrijft Sergej Prokofjev (1891-1953) zijn eerste 'oorlogssonate'. In dit luisterboek leest Anna Enquist voor uit haar werk, afgewisseld met uitvoeringen van deze sonate door pianist Ivo Janssen. De dramatische ontwikkeling van het verhaal en de muziek illustreren en versterken elkaar.

Anna Enquist (1945) en pianist Ivo Janssen (1963) ontmoetten elkaar op het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, waar Anna lessen psychologie gaf die Ivo volgde. Hun creatieve 'klik' uitten zij in een groot aantal optredens met Anna's proza en poëzie en Ivo's pianomuziek in onder meer het Concertgebouw. Optredens voor radio en televisie volgden. Dat succes is bewaard in vijf luisterproducties, waarvan dit er één is. Luister ook naar 'Het geheim', 'Kinderwens', 'Mendel Bronstein' en 'Chopin 24/24'.

Details

ImprintLuisterdoc
UitgeverPixelPerfect Publications
Publicatiedatum 30 september 2022
ISBN 9789493271173
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 54m 20s
Bestandsgrootte 103 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Anna Enquist

Anna Enquist (1945) studeerde piano en psychologie. Ze was lange tijd als docente verbonden aan het Sweelinckconservatorium en werkte in de periode 1988-2000 als psychoanalytica aan een instituut in Amsterdam. Daar deed zij analyses en therapieën en gaf zij cursussen aan verschillende opleidingen. Anna Enquist debuteerde in 1988 met enkele gedichten in het literaire tijdschrift Maatstaf.

Toon aanbod