Luistervoorbeeld

En zij leefden nog lang en gelukkig

Auteur Hans Christian Andersen
Voorlezer Sophie Vergeer
Speelduur 1u 5m 27s
€ 8,50

Beschrijving

Wie niet in sprookjes gelooft, kent Sophie nog niet.

Inhoud
1. Een vrouw die niet deugde
2. Het meisje dat op het brood stond
3. Hovenier en kasteelheer

Details

UitgeverShortStories
Publicatiedatum 24 april 2019
ISBN 7444735450410
Taal Nederlands
Speelduur 1u 5m 27s
Bestandsgrootte 90 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Hans Christian Andersen
Hans Christian Andersen

Hans Christian Andersen (1805-1875) schreef ruim honderdvijftig sprookjes, waaronder Het lelijke jonge eendje, Duimelijntje en De prinses op de erwt. Veel van zijn sprookjes hebben een symbolische betekenis en vaak een tragisch einde, zoals in Het meisje met de zwavelstokjes.

In 2005 werd wereldwijd de 200ste geboortedag van de Deense sprookjesschrijver Hans Christian Andersen gevierd. Andersen groeide op in Odense. Toen de jonge Hans 11 jaar was, overleed zijn vader, een arme schoenmaker. Het liefst had hij acteur willen worden, maar hij werd niet aangenomen bij de koninklijke theaterschool.
Andersen is het meest bekend geworden vanwege zijn sprookjes. Het verhaal van zijn leven legde hij vast in Het sprookje van mijn leven, waarin hij vertelt over zijn vele buitenlandse reizen en contacten met adellijke families en vorstenhuizen. Hij debuteerde in 1827 met het gedicht Det døende Barn (Het stervende kind). In 1835 werd zijn eerste bundel met sprookjes voor kinderen uitgegeven, een bewerking van traditionele sprookjes. Zijn latere werk bevat vooral zelf bedachte sprookjes (zogeheten cultuursprookjes).

Toon aanbod