Luistervoorbeeld

De Grote Vriendelijke Eindejaarspodcast 2019

Aflevering 22
SerieDe Grote Vriendelijke Podcast deel 22
Auteur De Grote Vriendelijke Podcast
Spreker Bas Maliepaard, Jaap Friso, Gideon Samson, Manon Sikkel, Yvonne Jagtenberg, Bert Kranenbarg
Speelduur 1u 43m 47s
€ 0,00

Beschrijving

Onze laatste aflevering van 2019 is een feestelijke: De Grote Vriendelijke Eindejaarspodcast! Semi-live vanuit café Cleeff in Haarlem, waar vijftig kinderboekenliefhebbers zich hebben verzameld, blikken kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) terug op de belangrijkste gebeurtenissen op kinderboekengebied. Dat doen ze samen met drie auteurs die een bijzonder jaar achter de rug hebben. Gideon Samson won met zijn boek 'Zeb.' (Leopold 9+, tekeningen: Joren Joshua) de Gouden Griffel én de Nienke van Hichtumprijs, Yvonne Jagtenberg kreeg voor haar prentenboek 'Mijn wonderlijke oom' (Rubinstein 4+) het Gouden Penseel en Manon Sikkel, bekend van series als IzzyLove (Luitingh-Sijthoff 10+) en Elvis Watt (Luitingh-Sijthoff 8+, tekeningen: Annet Schaap), werd in april voor de periode van twee jaar geïnstalleerd als nieuwe Kinderboekenambassadeur.

Bas en Jaap nemen met het drietal een selectie van het kinderboekennieuws van 2019 door, dat in drie journaals wordt voorgelezen door radiopresentator Bert Kranenbarg. Op de website van de GVP vind je uitgebreide notities bij deze aflevering.

Details

UitgeverDe Grote Vriendelijke Podcast
Publicatiedatum 24 december 2019
ISBN 8719244141180
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 1u 43m 47s
Bestandsgrootte 84 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

De Grote Vriendelijke Podcast (De GVP) is de eerste Nederlandse podcast over jeugdliteratuur. Het initiatief van kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) werd gelanceerd in september 2018. Doel van de onafhankelijke podcast is ouders, leerkrachten, mensen uit het boekenvak en andere kinderboekenliefhebbers maandelijks te informeren over en te enthousiasmeren voor de jeugdliteratuur. Jaap en Bas bespreken in elke uitzending een aantal recente boeken of opvallende zaken uit de wereld van het kinderboek en interviewen aansluitend een schrijver, illustrator, vertaler, uitgever of een ander boekenmens.

Toon aanbod