Luistervoorbeeld

De Grote Vriendelijke Podcast - Lydia Rood

Aflevering 27
SerieDe Grote Vriendelijke Podcast deel 27
Auteur De Grote Vriendelijke Podcast
Spreker Jaap Friso, Bas Maliepaard, Lydia Rood
Speelduur 1u 6m 1s
€ 0,00

Beschrijving

Kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) spreken met schrijfster Lydia Rood over haar meest recente (jongeren)roman 'Blauwtje' (Leopold 15+), dat een drieluik vormt met 'Survival' (Leopold 12+) en 'Niemands meisje' (Leopold 14+). De autobiografisch getinte boeken portretteren Liesbeth, een meisje dat worstelt met zichzelf, haar moeder en de buitenwereld. Voor iedere roman heeft Rood een andere vorm gekozen. Een openhartig en aangrijpend gesprek over zoeken naar jezelf, het leven als 'een potje pieren' en over hoe de buitenwereld oordeelt zonder het hele verhaal te kennen.

In deze aflevering praten we over zelfmoord. Denk je aan zelfdoding? Praat erover, bijvoorbeeld via deze telefoonnummers: 0900-0113 (Nederland) of 1813 (België).

Bas en Jaap bespreken de volgende boeken: 'De verhuisdieren' van Pieter van den Heuvel (Gottmer 4+), 'Offerkind' van Rob Ruggenberg (Querido 10+) en 'Twee fonkelrode sterren in de blinkend witte sneeuw' van Davide Morosinotto (Fantoom 12+, vertaling: Pieter van der Drift en Manon Smits).

Details

UitgeverDe Grote Vriendelijke Podcast
Publicatiedatum 7 mei 2020
ISBN 8719244141234
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 1u 6m 1s
Bestandsgrootte 60 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

De Grote Vriendelijke Podcast (De GVP) is de eerste Nederlandse podcast over jeugdliteratuur. Het initiatief van kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) werd gelanceerd in september 2018. Doel van de onafhankelijke podcast is ouders, leerkrachten, mensen uit het boekenvak en andere kinderboekenliefhebbers maandelijks te informeren over en te enthousiasmeren voor de jeugdliteratuur. Jaap en Bas bespreken in elke uitzending een aantal recente boeken of opvallende zaken uit de wereld van het kinderboek en interviewen aansluitend een schrijver, illustrator, vertaler, uitgever of een ander boekenmens.

Toon aanbod