Ketters van Dune
Ketters van Dune

Ketters van Dune

De God-Keizer Leto II van huis Atreides is dood. Tijdens zijn leven heeft hij een ware exodus veroorzaakt. De mensheid is uitgezwermd over het hele universum...

Serie

Dune deel 5

Auteur

Frank Herbert

Spreker

Relinde de Graaff

Vertaler

Mieke Groot

Speelduur

23 uur 11 min

€ 16,99

Beschrijving

De God-Keizer Leto II van huis Atreides is dood. Tijdens zijn leven heeft hij een ware exodus veroorzaakt. De mensheid is uitgezwermd over het hele universum. Maar nu de God-Keizer vermoord is, lijkt het wel alsof het centrum van de wereld leeg is. Het machtsvacuüm moet gevuld worden. De priesteressen van de Bene Gesserit beseffen het en vragen zich af of ze geen grotere moeten opnemen. Maar wat niemand verwacht had, is dat de gevluchte mensen zouden terugkeren met nieuwe, bovennatuurlijke krachten. Het komt al snel tot een conflict met een sekte, exclusief voor vrouwen, die zich heeft getraind op strijd en de onderwerping van mannen. "Ketters van Dune" is het 5de deel in de Dune-saga en het voorlaatste deel dat nog door Frank Herbert zelf geschreven werd.


Klassiek sciencefiction-epos over de strijd om de planeet Duin, waar de belangrijkste grondstof van het universum gevonden kan worden. Frank Herbert schreef de eerste zes boeken (en een kort verhaal), maar de reeks werd voortgezet door verschillende schrijvers.

Frank Herbert (1920-1986) was een sciencefictionschrijver die vooral bekend werd met zijn zesdelige Duin-epos. Voor het eerste deel van die serie, Duin, ontving hij een Nebula Award in 1965 en een Hugo Award in 1966. Het is een van de best verkochte sciencefiction boeken ter wereld, en vormde de inspiratie voor diverse andere auteurs, film producties en games.
Frank Herbert studeerde o.a. psychologie en werkte tot de jaren 1960 als journalist en redacteur. Daarna richtte hij zich volledig op het schrijven van fictie en werd een van de belangrijkste sciencefiction auteurs.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

19 augustus 2022

ISBN

9788726772685

Taal

Nederlands

Speelduur

23 uur 11 min

Bestandsgrootte

967 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Frank Herbert Bekijk alles

Dune Kapittel

Dune Kapittel

Frank Herbert

€ 16,99
God-keizer op Dune

God-keizer op Dune

Frank Herbert

€ 16,99
Kinderen van Dune

Kinderen van Dune

Frank Herbert

€ 16,99
Dune Messias
3.0

Dune Messias

Frank Herbert

€ 12,99

Meer spreker Relinde de Graaff Bekijk alles

Wat ik je wil zeggen

Wat ik je wil zeggen

Courtney Walsh

€ 14,99
Zak er lekker door!

Zak er lekker door!

Rachel Renée Russell

€ 13,99
De Sterrenbeeldenserie: erotische korte verhalen voor Tweelingen
€ 9,99
Voor jou wil ik gaan

Voor jou wil ik gaan

Anina Nouschka

€ 12,95