Dune
Dune

Dune

NU IN DE BIOSCOOP! Het leven van Paul, van het nobele huis Atreides, verandert drastisch na het vertrek van zijn thuisplaneet Caladan. De keizer heeft zijn vader, Hertog Leto, het gouverneurschap v...

Serie

Dune (Dutch) deel 1

Auteur

Frank Herbert

Spreker

Lykele Muus

Vertaler

Mieke Groot

Speelduur

23 uur 48 min

€ 19,99

Beschrijving

NU IN DE BIOSCOOP!

Het leven van Paul, van het nobele huis Atreides, verandert drastisch na het vertrek van zijn thuisplaneet Caladan. De keizer heeft zijn vader, Hertog Leto, het gouverneurschap van de weerbarstige woestijnplaneet Arrakis aangeboden. Maar is het een eervolle promotie of een manier om van de machtige familie af te komen?

Arrakis, beter bekend als Duin, is de enige planeet waar de specie melange voorkomt, een drug die stimulerend werkt en daardoor cruciaal is om in de ruimte te kunnen navigeren. Er zijn daarom meer kapers op de kust en huis Atreides wordt van alle kanten bedreigd. Uiteindelijk vlucht Paul de woestijn in, waar mysterieuze en gevaarlijke Vrijmans en monsterlijke zandwormen op de loer liggen.

De voorspellingen over Pauls leven komen een voor een uit, en de strijd om de macht over Duin en het heelal begint...

De epische vertelling in 6 titels over huis Atreides, huis Harkonnen, de verslavende specie melange en zandwormen op de planeet Duin begint bij dit eerste deel. 'Duin' werd met een Nebula Award (1965) en Hugo Award (1966) bekroond en is een van standaardwerken in de sciencefiction. Op dit boek zijn diverse films en televisie series, diverse bordspellen en verschillende computergames gebaseerd.

Frank Herbert (1920-1986) was een sciencefictionschrijver die vooral bekend werd met zijn zesdelige Duin-epos. Voor het eerste deel van die serie, Duin, ontving hij een Nebula Award in 1965 en een Hugo Award in 1966. Het is een van de best verkochte sciencefiction boeken ter wereld, en vormde de inspiratie voor diverse andere auteurs, film producties en games.

Frank Herbert studeerde o.a. psychologie en werkte tot de jaren zestig als journalist en redacteur. Daarna richtte hij zich volledig op het schrijven van fictie en werd een van de belangrijkste sciencefiction auteurs.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

16 december 2021

ISBN

9788726772647

Taal

Nederlands

Speelduur

23 uur 48 min

Bestandsgrootte

987 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Frank Herbert Bekijk alles

Dune Kapittel

Dune Kapittel

Frank Herbert

€ 16,99
Ketters van Dune

Ketters van Dune

Frank Herbert

€ 16,99
God-keizer op Dune

God-keizer op Dune

Frank Herbert

€ 16,99
Kinderen van Dune

Kinderen van Dune

Frank Herbert

€ 16,99

Meer spreker Lykele Muus Bekijk alles

Op gevoel

Op gevoel

Nando Boers, Tom Dumoulin

€ 15,99
In de mist van Golden Gate Park
€ 22,99
De Fishermen's Trail
€ 14,99
Dit is jouw tijd

Dit is jouw tijd

Bertram Koeleman

€ 13,99