J van jaloezie
J van jaloezie

J van jaloezie

Is er sprake van toeval of van een meesterlijk vooropgezet plan? Vijf jaar geleden trof de politie de lege, ronddrijvende zeiljacht aan van directeur Wendell Jaffe met een afscheidsbrief...

Serie

Auteur

Sue Grafton

Spreker

Inge Ipenburg

Vertaler

Wim Holleman

Speelduur

11 uur 31 min

€ 16,99

Beschrijving

Is er sprake van toeval of van een meesterlijk vooropgezet plan? Vijf jaar geleden trof de politie de lege, ronddrijvende zeiljacht aan van directeur Wendell Jaffe met een afscheidsbrief. Hij zag geen andere uitweg meer nadat zijn frauduleuze bedrijf failliet verklaard was en er geen geld meer op de bankrekening stond. Maar zijn lichaam is nooit gevonden. En zonder lichaam geen uitbetaling van zijn levensverzekering van een half miljoen dollar aan zijn vrouw Dana. Pas na vijf jaar heeft ze recht op het geld. Nu de jaren zijn verstreken en de verzekeringsmaatschappij net het geld heeft uitgekeerd, duikt er plotseling nieuws op over de dood verklaarde Wendell. Heeft iemand hem gezien in Mexico? Hij is niet dood, maar springlevend, denkt de verzekeringsmaatschappij. Superspeurder Kinsey Millhone wordt ingehuurd om de waarheid boven tafel te krijgen. Wat is Wendells verhaal?

‘J van jaloezie’ is het tiende boek in de populaire Alfabetreeks van New York Times-bestsellerauteur Sue Grafton, met de eigenwijze Kinsey Millhone in de hoofdrol.

Sue Grafton (1940 - 2017) was een beroemde Amerikaanse detectiveschrijfster. Haar populaire Alfabetreeks, die in 1982 begon met ‘A van alibi’, werd wereldwijd een hit. Het was ten tijde van de eerste publicatie bijzonder dat een vrouwelijke detective de hoofdrol had. In de reeks volgt Graftons miljoenenpubliek privédetective Kinsey Millhone die moordzaken probeert op te lossen. Vlak voor haar overlijden in 2017 kwam de laatste misdaadroman in de reeks uit: ‘Y staat voor...’, waarmee Graftons moordalfabet eindigt met de letter Y. De New York Times-bestsellerauteur heeft het hoofdpersonage Kinsey op haar eigen alter ego gebaseerd, een versie van zichzelf als ze niet jong was getrouwd en geen kinderen had gehad. Haar boeken zijn in 29 landen uitgegeven. Bovendien won de schrijfster, naast vele andere prijzen, de Anthony Best Novel Award maar liefst drie keer.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

20 april 2023

ISBN

9788726879216

Taal

Nederlands

Speelduur

11 uur 31 min

Bestandsgrootte

482 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Sue Grafton Bekijk alles

O van onheil

O van onheil

Sue Grafton

€ 14,99
N van nekslag

N van nekslag

Sue Grafton

€ 14,99
M van misdaad

M van misdaad

Sue Grafton

€ 14,99
L van leugens

L van leugens

Sue Grafton

€ 16,99

Meer spreker Inge Ipenburg Bekijk alles

Weerloos

Weerloos

Joop van Riessen

€ 12,99
De donkere kant van Sally Diamond
€ 15,99
Misdaad op leeftijd
€ 14,99
Waarom we logen

Waarom we logen

Karin Slaughter

€ 14,99