De schuld
De schuld

De schuld

Karl-Franz Passendorfer is senator, gerespecteerd en gewaardeerd, totdat op een dag alles verandert. Eerst beschuldigt zijn vrouw hem ervan zijn haren niet uit het roostertje van het bad te hebben...

Auteur

Bavo Dhooge

Spreker

Govert Deploige

Speelduur

4 uur 52 min

€ 9,99

Beschrijving

Karl-Franz Passendorfer is senator, gerespecteerd en gewaardeerd, totdat op een dag alles verandert. Eerst beschuldigt zijn vrouw hem ervan zijn haren niet uit het roostertje van het bad te hebben gehaald. Dan krijgt hij een reprimande van de directeur van de school waar zijn zoontje les volgt – voor iets wat Karl-Franz jaren geleden fout heeft gedaan! In de loop van de dag stapelen de beschuldigingen zich op en Karl-Franz is verplicht een advocaat te nemen. Die adviseert hem te bekennen, alles, tot en met de moord waarvan men hem beschuldigt. “De schuld” is een groteske, donkere fabel, vaak griezelig, soms grappig, over schuld, paradoxen en wraak. Bavo Dhooge, bekend als schrijver van thrillers en detectives, laat zich hier van zijn meer literaire kant zien. Maar de spanning verliest hij niet uit het oog.

Bavo Dhooge is een veelgeprezen Vlaamse auteur die thrillers, science fiction, horror-, en ook kinderboeken schrijft. Hij studeerde Grieks en Latijn aan het Sint-Lievenscollege en Film & Televisie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Hij was werkzaam als copywriter-scenarist en als freelance redacteur en recensent, onder meer voor het bekende weekblad HUMO.

Na zijn debuut in 2001 met 'Spaghetti' is hij bekend geworden als de 'S-Express' vanwege 100 titels die beginnen met de letter 'S'. In 2015 verscheen zijn Amerikaanse debuut, 'Styx', waarvan de filmrechten werden verkocht aan Eyeworks. In 2021 vierde hij zijn 20-jarig jubileum als schrijver, met 12 exclusieve titels, een voor elke maand van het jaar.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

14 juli 2022

ISBN

9788726954111

Taal

Nederlands

Speelduur

4 uur 52 min

Bestandsgrootte

203 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Bavo Dhooge Bekijk alles

Stoppers

Stoppers

Bavo Dhooge

€ 16,95
Vlaams De samoerai

De samoerai

Bavo Dhooge

€ 12,99
Vlaams Samen zullen we slapen voor het sterven
€ 12,99
Vlaams Schaduw van de koning

Schaduw van de koning

Bavo Dhooge

€ 19,99

Meer spreker Govert Deploige Bekijk alles

Vlaams Kerstavond met Olaf
€ 1,49