Luistervoorbeeld

Een maagd in Parijs

SerieBarbara Cartland’s Eternal Collection deel 73
Auteur Barbara Cartland
Spreker Sandra Mattie
VertalerYolande Kampschuur
Speelduur 6u 42m 21s
€ 9,99

Beschrijving

De historische roman ‘Een maagd in Parijs’ van de wereldwijd geprezen romanschrijfster Barbara Cartland vertelt het verhaal van een meisje die de wereld van de liefde betreedt. Gardenia Weedon verlaat als jonge vrouw haar thuis in Engeland nadat haar ouders zijn overleden. Ze verhuist naar Parijs om bij haar weelderige en modieuze tante, hertogin de Mebillon, in te trekken. Al gauw bevindt Gardenia zich in de mooiste jurken op losbandige feestjes met haar tante en de welgestelden van Parijs, maar ze voelt zich er alles behalve thuis. Waarom kijken alle feestvierende mannen naar haar en wat willen ze van haar? Maar de uitdaging begint pas echt voor Gardenia als ze halsoverkop verliefd wordt...Barbara Cartland was de meest productieve romanschrijver ter wereld. Ze heeft het verbijsterende aantal van 723 boeken op haar naam staan, waarvan het merendeel (644 boeken) bouquetromans betrof. Haar werk werd in 36 talen vertaald en ze verkocht wereldwijd meer dan een miljard exemplaren. Naast bouquetromans schreef ze onder andere historische biografieën en toneelstukken.

Behalve zeer productief was Cartland ook tot op hoge leeftijd actief. Het leeuwendeel van haar oeuvre schreef ze zelfs na haar 75e, en haar laatste boek verscheen toen ze 97 was. Daarnaast schilderde ze zelf de afbeeldingen voor haar boekomslagen.

In de boeken van Cartland is de hoofdrolspeelster meestal een onschuldige, pure vrouw, die een intrigerende, avontuurlijke man ontmoet. Het einde is altijd goed, en liefde overwint alles. Daarmee heeft Cartland een oeuvre geschapen dat haar vele lezers vooral troost en comfort geboden heeft.

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 28 maart 2022
ISBN 9788726959253
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 6u 42m 21s
Bestandsgrootte 280 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Barbara Cartland

Barbara Cartland (1901–2000) was een succesvol romanschrijfster, gespecialiseerd in historische liefdesthema's. Ze schreef maar liefst 723 boeken, waaronder 160 manuscripten die na haar overlijden werden gepubliceerd als de Pink Collection. Van haar boeken zijn wereldwijd meer dan een miljard exemplaren verkocht.

Toon aanbod