Luistervoorbeeld

Het lijk in de Haarlemmer Houttuinen

SerieGrijpstra en De Gier deel 1
Auteur Janwillem van de Wetering
Spreker Ilari Hoevenaars
Speelduur 7u 12m 35s
€ 6,99

Beschrijving

Piet Verboom, oprichter van de "Hindistische Stichting", handelt in Oosterse wijsheid, gezond eten en innerlijke rust. Of tenminste: dat deed hij. Piet Verboom heeft zich opgehangen. Maar was het echt zelfmoord? Heeft zijn ex-vrouw er iets mee te maken? Of de leden van de Stichting, die hij vrolijk uitbuitte? Als de Amsterdamse agenten van politie Grijpstra en De Gier in het verleden van Verboom duiken, blijkt dat erg veel mensen een reden hadden om de man te haten. Het lijk in de Haarlemmer Houttuinen was zo’n succes dat het duo Grijpstra en De Gier de spil zou gaan vormen van een hele reeks. Er zouden zo’n 15 delen verschijnen. Een sterk verhaal met een dosis humor en actie: deze Haarlemmer houttuinen hebben de tand des tijds moeiteloos doorstaan.

Klassieke reeks politieromans rond Henk Grijpstra, Rinus de Gier en hun naamloze commissaris.

Janwillem van de Wetering (1931-2008) was een Nederlandse schrijver, zakenman en avonturier. Hij woonde achtereenvolgens in Zuid-Afrika, waar hij zich bezighield met vastgoedzaken, in Japan, waar hij anderhalf jaar verbleef in een zen-klooster in Kyoto, en in Londen, waar hij een tijdlang filosofie studeerde. Hij was vertegenwoordiger van chemische producten in Colombia, visnetverkoper in Peru, en nietsnut in Australië. In plaats van zijn militaire dienst ging hij als reservist bij de Nederlandse politie. Hij raakte gecharmeerd van het politieberoep en klom op tot de rang van sergeant en inspecteur. In 1975 verhuisde hij naar Maine en besloot zich full-time aan het schrijven te wijden. In 1984 werd hij bekroond met de Franse Grand prix de littérature policière. Hij is vooral bekend door de boeken van Grijpstra en De Gier.

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 9 december 2021
ISBN 9788728060513
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 7u 12m 35s
Bestandsgrootte 302 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Janwillem van de Wetering (1931-2008) was misdaadauteur. Hij schreef zowel in het Nederlands als het Engels. In Nederland verwierf hij vooral bekendheid met de serie rond het Amsterdamse politieduo Grijpstra & De Gier. Over zijn tijd in Japan en de VS schreef hij de Zentrilogie waarin zijn ervaringen in Zen-gemeenschappen zijn verwerkt. Van de Wetering overleed op 77-jarige leeftijd in het Amerikaanse Main.

Toon aanbod