Luistervoorbeeld

De straatvogel

SerieGrijpstra en De Gier deel 8
Auteur Janwillem van de Wetering
Spreker Ilari Hoevenaars
Speelduur 8u 43m 12s
€ 12,99

Beschrijving

In de binnenstad van Amsterdam wordt een pooier vermoord. En niet zomaar een, maar de meest gevreesde. Zijn twee voornaamste concurrenten worden natuurlijk het eerste verdacht, maar Grijpstra en De Gier, dwalend over de Wallen, stuiten op heel andere mogelijkheden...
De titel verwijst naar een tamme gier die toebehoort aan een tovenaar, genaamd oom Wisi. In Suriname worden gieren straatvogels genoemd omdat ze de straten schoonhouden.
Oom Wisi heeft misschien een deel van zijn vreemde macht gedeeld met het slachtoffer. Hij is een geweldige genezer. Niemand verdenkt hem ervan het moordende schot te hebben gelost, maar is het niet mogelijk dat hij een en ander gemanipuleerd heeft? Een wilde achtervolging leidt tot een ontknoping die de agenten voor een moreel dilemma plaatst. Een exotisch mysterie, doordrenkt van zwarte magie.


Janwillem van de Wetering (1931-2008) was een Nederlandse schrijver, zakenman en avonturier. Hij woonde achtereenvolgens in Zuid-Afrika, waar hij zich bezighield met vastgoedzaken, in Japan, waar hij anderhalf jaar verbleef in een zen-klooster in Kyoto, in Londen, waar hij een tijdlang filosofie studeerde. Hij was vertegenwoordiger van chemische producten in Colombia, visnetverkoper in Peru, en nietsnut in Australië. In plaats van zijn militaire dienst ging hij als reservist bij de Nederlandse politie. Hij klom op tot de rang van sergeant en die van inspecteur. In 1975 verhuisde hij naar Maine en besloot zich aan het schrijven te wijden. In 1984 werd hij bekroond met de Franse Grand prix de littérature policière. Hij is vooral bekend door de onderzoeken van Grijpstra en De Gier.

Klassieke reeks politieromans rond Henk Grijpstra, Rinus de Gier en hun naamloze commissaris.

Janwillem van de Wetering (1931-2008) was een Nederlandse schrijver, zakenman en avonturier. Hij woonde achtereenvolgens in Zuid-Afrika, waar hij zich bezighield met vastgoedzaken, in Japan, waar hij anderhalf jaar verbleef in een zen-klooster in Kyoto, en in Londen, waar hij een tijdlang filosofie studeerde. Hij was vertegenwoordiger van chemische producten in Colombia, visnetverkoper in Peru, en nietsnut in Australië. In plaats van zijn militaire dienst ging hij als reservist bij de Nederlandse politie. Hij raakte gecharmeerd van het politieberoep en klom op tot de rang van sergeant en inspecteur. In 1975 verhuisde hij naar Maine en besloot zich full-time aan het schrijven te wijden. In 1984 werd hij bekroond met de Franse Grand prix de littérature policière. Hij is vooral bekend door de boeken van Grijpstra en De Gier.

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 9 juni 2022
ISBN 9788728060599
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 8u 43m 12s
Bestandsgrootte 367 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Janwillem van de Wetering (1931-2008) was misdaadauteur. Hij schreef zowel in het Nederlands als het Engels. In Nederland verwierf hij vooral bekendheid met de serie rond het Amsterdamse politieduo Grijpstra & De Gier. Over zijn tijd in Japan en de VS schreef hij de Zentrilogie waarin zijn ervaringen in Zen-gemeenschappen zijn verwerkt. Van de Wetering overleed op 77-jarige leeftijd in het Amerikaanse Main.

Toon aanbod