Luistervoorbeeld

Drijflijk

SerieGrijpstra en De Gier deel 13
Auteur Janwillem van de Wetering
Spreker Ilari Hoevenaars
Speelduur 5u 47m 16s
€ 9,99

Beschrijving

Na acht jaar stilte besloot Janwillem Van de Wetering toch weer te gaan schrijven over Grijpstra en De Gier. Er is veel veranderd met onze helden. Rinus de Gier werkt niet meer bij de Amsterdamse recherche en woont nu in Maine, het decor voor Het werkbezoek. Henk Grijpstra is ook weg bij de recherche: hij werkt nu als privédetective. Hij krijgt een verward telefoontje van zijn oude collega: De Gier denkt dat hij zijn vriendin vermoord heeft... al kan hij zich dat echt niet meer herinneren. Drugs en alcohol tijdens een "bewustzijnsverruimend" experiment zouden daar iets mee te maken kunnen hebben. Grijpstra probeert klaarheid in de zaak te brengen, al heeft hij daarbij de hulp van een hele hoop excentrieke getuigen nodig. De commissaris adviseert telefonisch vanuit Amsterdam.

Klassieke reeks politieromans rond Henk Grijpstra, Rinus de Gier en hun naamloze commissaris

Janwillem van de Wetering (1931-2008) was een Nederlandse schrijver, zakenman en avonturier. Hij woonde achtereenvolgens in Zuid-Afrika, waar hij zich bezighield met vastgoedzaken, in Japan, waar hij anderhalf jaar verbleef in een zen-klooster in Kyoto, en in Londen, waar hij een tijdlang filosofie studeerde. Hij was vertegenwoordiger van chemische producten in Colombia, visnetverkoper in Peru, en nietsnut in Australië. In plaats van zijn militaire dienst ging hij als reservist bij de Nederlandse politie. Hij raakte gecharmeerd van het politieberoep en klom op tot de rang van sergeant en inspecteur. In 1975 verhuisde hij naar Maine en besloot zich full-time aan het schrijven te wijden. In 1984 werd hij bekroond met de Franse Grand prix de littérature policière. Hij is vooral bekend door de boeken van Grijpstra en De Gier.

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 12 mei 2022
ISBN 9788728060629
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 5u 47m 16s
Bestandsgrootte 244 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Janwillem van de Wetering (1931-2008) was misdaadauteur. Hij schreef zowel in het Nederlands als het Engels. In Nederland verwierf hij vooral bekendheid met de serie rond het Amsterdamse politieduo Grijpstra & De Gier. Over zijn tijd in Japan en de VS schreef hij de Zentrilogie waarin zijn ervaringen in Zen-gemeenschappen zijn verwerkt. Van de Wetering overleed op 77-jarige leeftijd in het Amerikaanse Main.

Toon aanbod