Luistervoorbeeld

Een toevalstreffer

SerieGrijpstra en De Gier deel 14
Auteur Janwillem van de Wetering
Spreker Ilari Hoevenaars
Speelduur 8u 47m 42s
€ 12,99

Beschrijving

De commissaris laat zich overhalen om naar New York te gaan, om onderzoek te doen naar de verdachte dood in Central Park van een bejaarde Nederlander. Grijpstra en de Gier volgen een spoor in Nederland, maar reizen de commissaris ten slotte achterna. Terwijl De Gier geniet van Manhattan, de cultuur en de vrouwen, heeft de commissaris last van een terugkerende droom over een beeldschone vrouwelijke trambestuurder met holle ogen. Een razendsnelle rit, waarin Grijpstra en De Gier weer eens tegenover elkaar komen te staan.

Klassieke reeks politieromans rond Henk Grijpstra, Rinus de Gier en hun naamloze commissaris

Janwillem van de Wetering (1931-2008) was een Nederlandse schrijver, zakenman en avonturier. Hij woonde achtereenvolgens in Zuid-Afrika, waar hij zich bezighield met vastgoedzaken, in Japan, waar hij anderhalf jaar verbleef in een zen-klooster in Kyoto, en in Londen, waar hij een tijdlang filosofie studeerde. Hij was vertegenwoordiger van chemische producten in Colombia, visnetverkoper in Peru, en nietsnut in Australië. In plaats van zijn militaire dienst ging hij als reservist bij de Nederlandse politie. Hij raakte gecharmeerd van het politieberoep en klom op tot de rang van sergeant en inspecteur. In 1975 verhuisde hij naar Maine en besloot zich full-time aan het schrijven te wijden. In 1984 werd hij bekroond met de Franse Grand prix de littérature policière. Hij is vooral bekend door de boeken van Grijpstra en De Gier.

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 20 mei 2022
ISBN 9788728060636
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 8u 47m 42s
Bestandsgrootte 371 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Janwillem van de Wetering (1931-2008) was misdaadauteur. Hij schreef zowel in het Nederlands als het Engels. In Nederland verwierf hij vooral bekendheid met de serie rond het Amsterdamse politieduo Grijpstra & De Gier. Over zijn tijd in Japan en de VS schreef hij de Zentrilogie waarin zijn ervaringen in Zen-gemeenschappen zijn verwerkt. Van de Wetering overleed op 77-jarige leeftijd in het Amerikaanse Main.

Toon aanbod