Luistervoorbeeld

Een ventje van veertig

SerieGrijpstra en De Gier deel 15
Auteur Janwillem van de Wetering
Spreker Ilari Hoevenaars
Speelduur 7u 40m 43s
€ 12,99

Beschrijving

Grijpstra en De Gier zijn al lang niet meer bij de politie, maar hun reputatie staat nog altijd fier overeind. Een reder oefent zware druk op hen uit om de verdwijning van een supertanker te onderzoeken. Tegen hun zin reist het duo naar Key West, waar ze al meteen op een lijk stuiten. Met deze roman nam Van de Wetering afscheid van Grijpstra en De Gier: nadien zouden ze alleen nog opduiken in korte verhalen. Het is een afscheid in stijl, waarin hij de personages in een nieuwe setting zet en de crazy-factor flink opvoert.

Klassieke reeks politieromans rond Henk Grijpstra, Rinus de Gier en hun naamloze commissaris

Janwillem van de Wetering (1931-2008) was een Nederlandse schrijver, zakenman en avonturier. Hij woonde achtereenvolgens in Zuid-Afrika, waar hij zich bezighield met vastgoedzaken, in Japan, waar hij anderhalf jaar verbleef in een zen-klooster in Kyoto, en in Londen, waar hij een tijdlang filosofie studeerde. Hij was vertegenwoordiger van chemische producten in Colombia, visnetverkoper in Peru, en nietsnut in Australië. In plaats van zijn militaire dienst ging hij als reservist bij de Nederlandse politie. Hij raakte gecharmeerd van het politieberoep en klom op tot de rang van sergeant en inspecteur. In 1975 verhuisde hij naar Maine en besloot zich full-time aan het schrijven te wijden. In 1984 werd hij bekroond met de Franse Grand prix de littérature policière. Hij is vooral bekend door de boeken van Grijpstra en De Gier.

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 27 mei 2022
ISBN 9788728060643
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 7u 40m 43s
Bestandsgrootte 324 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Janwillem van de Wetering (1931-2008) was misdaadauteur. Hij schreef zowel in het Nederlands als het Engels. In Nederland verwierf hij vooral bekendheid met de serie rond het Amsterdamse politieduo Grijpstra & De Gier. Over zijn tijd in Japan en de VS schreef hij de Zentrilogie waarin zijn ervaringen in Zen-gemeenschappen zijn verwerkt. Van de Wetering overleed op 77-jarige leeftijd in het Amerikaanse Main.

Toon aanbod